Verpakovskis visu laiku rezultatīvākais. Jau tagad?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Aprēķinos ieviesušās kļūdas dēļ Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis jau tagad ir visu laiku rezultatīvākais valstsvienības futbolists, vēsta žurnāls «Sporta Avīze».

Verpakovskis izlasē guvis 22 vārtus, no kuriem pēdējos divus pirms mēneša notikušajā spēlē pret Īslandes valstsvienību. Bet pirmskara izlasē Ēriks Pētersons, kā tika uzskatīts līdz šim, guva 24 vārtus. Tomēr, kā vēsta «Sporta Avīze», futbola vēsturnieks Juris Zuntners atklājis, ka 1930. gada 17. augustā notikušajā spēlē, kurā Latvijas izlase nospēlēja neizšķirti 3:3 ar lietuviešiem, Pētersona kontā ieskaitīti visi trīs izlases vārti, taču viņš šajā mačā nav guvis nevienus no tiem.

«Pētersons izlases rindās guva 21 vārtus, un to var apgalvot ar 99% garantiju. Katrā ziņā tanī spēlē Kauņā viņš ar vārtu guvumu neizcēlās,» atklāj Zuntners. «Cita lieta, ka tolaik salīdzinājumā ar mūsdienām bija grūti skaitīt vārtus, jo pretiniekam pietika kaut nedaudz pieskarties bumbai, lai tas tiktu ieskaitīts kā sitiens savos vārtos,» futbola vēsturnieks norāda uz tālaika tendencēm.

Zuntners kā uzticamākos avotus izmanto Latvijas laikrakstu «Jaunākās Ziņas» un «Latvis» pēcspēles dienu izdevumus. «Taču ir nelielas neskaidrības par spēļu skaitu. Nav īsti apgaismota spēle 1931. gadā Helsinkos, un pastāv bažas arī par vienu maču Stokholmā,» žurnālā citēts Zuntners, kas uzsver, ka šo spēļu sastāvus būtu nepieciešams pārbaudīt tālaika Somijas un Zviedrijas presē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu