Apkaunojošās dāvanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā apkopots visapkaunojošāko Ziemassvētku dāvanu saraksts, kurā pirmo vietu ieņem seksa rotaļlietas, kam seko notievēšanas medikamenti, pašpalīdzības grāmatas un intīmās higiēnas līdzekļi, raksta «The Herald Sun».

Pētījumā noskaidrojies, ka Austrālijas iedzīvotājiem ir vāja izpratne par piemērotām Ziemassvētku dāvanām un viņi mēdz dāvināt sev nevajadzīgās lietas. Interneta vietnes «Lastminute.com.au» aptaujā noskaidrotas desmit dīvainākās un visapkaunojošākās svētku dāvanas, kas saņēmējam radījušas neērtu situāciju.

Saraksta piektajā vietā ierindojusies dāvanā saņemta striptīza dejotāja, sestajā vietā — vīriešu apģērbs, kurš nez kādēļ dāvināts sievietēm. Topa septītajā vietā  — bez brīdinājuma un saskaņošanas uzdāvināts mājdzīvnieks.

Kāds intīmpreču tirgotājs aptaujas veicējiem atklājis, ka, tuvojoties Ziemassvētkiem, ievērojami palielinās pieprasījums pēc seksa rotaļlietām — laulātie pāri mēdz dāvināt viens otram tieši šādas dāvanas. «Viņi vienmēr lūdz iesaiņot iegādātās preces neuzkrītošā iepakojumā,» stāsta intīmpreču speciālists. «Pēc mūsu rotaļlietām nāk pat sirmgalvji. Ziemassvētku laikā mums iet jautri.» Tirgotājs atklāj arī to, ka viņa veikalā dāvanas tiek pirktas pat bērniem. «Tā ir tiesa. Mūsdienās taču ir tik dažādas ģimenes,» viņš piebilst.

Aptaujā noskaidrojies arī tas, ka, lai iepriecinātu savus tuvos, austrālieši ir gatavi tērēt dažādas summas. Vīra vai sievas dāvanai aptaujātie austrālieši gatavi tērēt 220 dolārus, draugam vai draudzenei — 180 dolārus. Par dāvanu vecākiem vidējais statistiskais austrālietis gatavs maksāt 100 dolārus, savukārt par dāvanu labākajam draugam, tantei vai tēvocim — tikai 35 dolārus.

60% aptaujāto atzinušies, ka mēdz aizdāvināt tālāk dāvanas, kas viņiem nepatīk.

Ja cilvēks ir aizmirsis kādam sagādāt dāvanu, populārākā atrunāšanās frāze ir «Es vēlējos tev sagādāt īpašu dāvanu, tāpēc man tā bija jāpasūta. To piegādās ja ne šodien, tad rīt...».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu