Advokātu Rusanovu uzmeklējuši aizturētā radinieki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai gan skaidri un gaiši advokāts Egons Rusanovs to nepasaka, no viņa atbildes var noprast, ka aizdomās par uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavību turētā Ludviga Antonova aizstāvību E. Rusanovs uzņēmies, viņa radinieku lūgts.

«Parasti jau notiek tā, ka pie advokāta vēršas klienta radinieki ar lūgumu viņu aizstāvēt. Man nav pamata atteikt, jo tas ir mans darbs un man patīk,» «Neatkarīgajai» saka advokāts E. Rusanovs. Sabiedrībā virmo jautājums — kā L. Antonovs ticis pie viena no pazīstamākajiem Latvijas advokātiem, kas turklāt tiek ierindots arī dārgāko rindā, kādi ir apcietinātā sakari un kas advokāta pakalpojumus apmaksā? Taču advokāts «Neatkarīgajai» saka: viss ir daudz vienkāršāk, nekā jūs iedomājaties, cilvēki meklē visus iespējamos variantus, kā palīdzēt savam nelaimē nonākušam radiniekam. Viņš gan norāda: bet, ja arī es apgalvotu, ka tiešām radinieki mani uzmeklējuši, jūs tāpat neticētu. Tiesa, advokātam neticētu arī Latvijas sabiedrība, jo, palasot komentārus internetā, jāsecina, ka gandrīz katrs otrais zina teikt, ka «lietā ir iejaukti kādi citi spēki, iespējams, pat slepkavības pasūtītāji». Juristu aprindās runā, ka honorārs par «slapjo lietu» — tādu, kur ir nogalināts cilvēks, ir no 30 000 līdz 50 000 latu. Tiek spriests arī par aizstāvības taktiku, kas, iespējams, varētu balstīties liecībā, ka aizturētais bailēs ieskrējis mežā, jo dzirdējis vai bijis liecinieks uzbrukumam.

Runājot par lietas būtību, advokāts E. Rusanovs uzsver, ka negribētu pašlaik to iztirzāt. Viņš arī norāda, ka pašlaik nesniegs nekādu informāciju par to, vai un kāpēc viņa aizstāvamais L. Antonovs mainījis policijai iepriekš sniegtās liecības. «Nekādus komentārus patiešām nevēlos sniegt, jo tas pašreizējā brīdī var tikai kaitēt manam klientam,» saka E. Rusanovs. Viņš norāda arī uz naidīgajiem komentāriem internetā. «Man nav nekādas vēlmes kaut ko komentēt,» saka advokāts.

Čigānu kopienas neapmierinātību izraisījuši masu mediju virsraksti, kuros uzsvērta aizturētā tautība — čigāns. Latvijas Čigānu nacionālās kultūras biedrības vadītājs Normunds Rudevičs laikrakstam «Čas» atzinis, ka bijis pazīstams ar apcietināto. Viņš dzīvojis lubančikā (vienā no Rīgas rajoniem), bet nav zināms, ar ko nodarbojies, neesot bijis tipisks kopienas pārstāvis. «Lai kā, Antonova vainai Rudevičs netic,» raksta avīze. «Nu, nav viņš vairs nekāds puika, lai divas stundas skraidītu pa sniegu — vīram jau pāri 50.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu