Labāk guli viens!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Vīrieši, tikai nešķirieties! Tas ir bīstami jūsu veselībai! Tā apgalvo Šveices mediķi. Viņu pētījumi apliecina, ka šķirteņu risks saslimt ar sirds slimībām ir vēl lielāks nekā vientuļām sievietēm.

Tomēr arī tas nav tik neapšaubāmi. Piemēram, ja rīt jums paredzama ļoti grūta, atbildīga un saspringta darba diena, tad iepriekšējo nakti vīrietim labāk pavadīt vienatnē, tā sakot, izliekot savu jauko draudzenīti aiz durvīm. Eksperti apgalvo, ka kopējā laulības gulta ietekmē vīriešu prāta spējas. Guļot kopā ar partneri, jūsu miegs var tikt iztraucēts. Starp citu, vai tā pavadīta ar seksu vai bez tā, tas nemaz nav svarīgi.

Bet pats interesantākais ir tas, ka partnerēm nekas tamlīdzīgs nedraud. Kaut arī sievietēm ir grūtāk aizmigt līdzās partnerim, tomēr divatā ar partneri viņas izguļas daudz labāk. Vīriešiem ir otrādi — līdzās sievietei viņi parasti nemokās ar bezmiegu un aizmieg ātri. Varbūt to var skaidrot ar vīriešu krākšanu naktīs, mētāšanos no viena sāna uz otru un segas ņurcīšanā (sievietes šajās grēkos savus partnerus apvaino nesalīdzināmi biežāk nekā otrādi). Viņām gulēt traucē arī karstums, kas no vīrieša nākot kā no pārkurinātas krāsns.

Starp citu, kopējā gulta ietekmē arī mūsu sapņus. Sievietes savus sapnīšus labāk atceras pēc vientulībā pavadītas nakts, savukārt vīriešiem īpašā sapņu atmiņa «ieslēdzas» tieši pēc mīlas nakts ar partneri.

Citi amerikāņu speciālisti ir gājuši vēl tālāk. Viņi apgalvo, ka atsevišķas gultas ir ģimenes stipras un ilgas laulības ķīla. Pieaugušam cilvēkam esot vajadzīgs normāls, pilnvērtīgs miegs. Tāpēc viņi ierosina laulātajiem gulēt atsevišķās gultās vai, vēl labāk, atsevišķās istabās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu