Lācenes brīvsolī vainojami arī apmeklētāji

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

No Līgatnes dabas parka voljera izmukušās lācenes brīvsolī vainojami arī parka apmeklētāji, kuri lāčiem metuši kārumus tiem nesasniedzamā vietā, intervijā laikrakstam "Diena" atzīst lāču kopēja Velga Vītola.

Laužas pēc našķiem

Jau vēstīts, ka lācene no mītnes izlauzās pagājušās nedēļas trešdienā, taču pēc pusotras dienas ilgas atpūtas mežā tika nogādāta atpakaļ nožogojumā.

Pie lācenes izlaušanās kopēja vaino parka apmeklētājus, kuri neapdomīgi zvēriem devuši našķus – starp skatu platformu un lāču voljeru ir vairākus metrus plaša sprauga, ar neveiklāku roku sviesta konfekte vai pat medus burka nevis nonākusi pie ķepaiņiem, bet gan nokritusi aiz žoga melni spīdīgo degunu priekšā.

"Lāči rakās kā traki pēc kārumiem – izrādās, viņi pat klinti var pārrakt,"

laikrakstam stāsta Vītola un vienlaikus lūdz apmeklētājus nebarot četrkājaiņus ar saldumiem.

Brīvība - nogurdina

Tagad gan visi voljera bojājumi novērsti, taču neviens neņemas solīt, ka bēgšanas gadījumi vairs nenotiks. Vītola atgādina, ka zvēri mēdz bēgt arī no zoodārziem, lai arī tajos drošības pasākumi ir stipri nopietnāki. Taču brīvība lācenei nav bijis pašmērķis, tā viņu vairāk nogurdinājusi.

"Jebkurš dzīvnieks, kas visu dzīvi pavadījis iežogojumā un pēkšņi nokļūst brīvībā, izjūt milzīgu stresu,"

stāsta lāču kopēja.

Komentējot cilvēku vēlmi atbrīvot iesprostotos kustoņus, viņa apgalvo – ja pēkšņi patstāvīgā dzīvē nonāktu visi nebrīvē dzīvojošie zvēri, lielākā daļa aizietu bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu