Vīrieša reakcija uz seksu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Vīrietim, tāpat kā sievietei, seksuāla uzbudinājuma laikā reaģē ne tikai dzimumorgāni. Tad, kad vīrieti ierosina kaut kas reāls vai iedomāts, viņa smadzenēs rodas iekāre.

Vīrieti uzbudina galvenokārt vizuālie kairinātāji — erotisks tērps, kosmētika, kails vai puskails sievietes ķermenis. Tie pamodina viņā iekāri. Situācijas, kuras vīrieti uzbudina, nereti sakņojas viņa līdzšinējā seksuālajā pieredzē; iekāri var izraisīt arī ar seksu saistīti priekšmeti vai apstākļi. Tādēļ pat bez jebkāda fiziska kontakta vīrietis uzbudinās bieži un ātri.

Dzimumlocekļa piebriešana

No galvas smadzenēm iekāres radītie impulsi pa muguras smadzenēm dodas lejup uz dzimumorgāniem, pārtrauc asiņu atplūdi no dzimumlocekļa un tādējādi rada erekciju. Parasti ļenganais, lejup nokāries vīrieša dzimumloceklis kļūst tvirts un paceļas uz augšu, tā krāsa kļūst tumšāka un uzkrītoši izspīlējas vēnas.

Uzmanīgi variējot kairināšanas tehniku un intensitāti, erekciju iespējams uzturēt ilgi. Ilgstošas kairināšanas laikā tā var periodiski pavājināties un atkal strauji atjaunoties.

Dažādi traucēkļi erekciju viegli pārtrauc pat tad, ja seksuālais kairinājums turpinās. Jebkurš apjukums, piepešs skaļš troksnis, temperatūras vai apgaismojuma pārmaiņa var izraisīt daļēju vai pat pilnīgu erekcijas zudumu.

Pārmaiņas ķermenī

Apmēram ceturtdaļai vīriešu asiņu pastiprinātā pieplūde ne vien liek pacelties dzimumloceklim, bet arī rada plankumveidīgu ādas piesarkšanu. Šis «seksuālais piesarkums» sākas vēdera lejasdaļā un izplatās uz krūtīm, kaklu un seju.

Tas var parādīties uz pleciem, augšdelmiem un augšstilbiem un reizēm mēdz būt tik stiprs, ka atgādina masalu izsitumus. Ādas piesarkums vienmēr liecina par spēcīgu seksuālo uzbudinājumu. Pēc sēklas noplūšanas jeb ejakulācijas seksuālais piesarkums ļoti ātri izzūd.

Vīrieša krūtis, tāpat kā sievietes krūtis, ļoti jutīgi reaģē uz seksuālu kairinājumu. Reakcijas izpausmes var būt dažādas, taču daudziem vīriešiem rodas krūšgalu piebriedums un erekcija, kas mēdz iestāties arī bez tieša kontakta un var saglabāties pat stundu pēc sēklas noplūšanas.

Daudzas sievietes nemaz nezina, ka vīrieša krūšgali un pat krūškurvja priekšējā virsma var kļūt par erogēno zonu, ja vien tiek pietiekami intensīvi stimulēta.

Seksuālā uzbudinājuma laikā vīrietim paātrinās sirdsdarbība un elpošana, paaugstinās asinsspiediens. Sēklinieku maisiņš sabiezē, un sēklinieki tiek pievilkti tuvāk ķermenim. Daudzi vīrieši tūliņ pēc sēklas noplūšanas nosvīst, tomēr svīšanas intensitāte nav proporcionāla fiziskajai piepūlei dzimumakta laikā. Visbiežāk nosvīst pēdas un plaukstas, taču ar sviedriem var noklāties arī rumpis, galva, seja un kakls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu