Vīrietis tuvojas orgasmam!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Īsi pirms orgasma vīrietim uz mirkli parādās ejakulācijas tuvošanās sajūta. Aprakstot tās rašanos, daudzi vīrieši apgalvo, ka jūt ejakulācijas nenovēršamību.

Šajās divās vai trīs sekundēs vīrietis jūt ejakulāciju tuvojamies, taču vairs nespēj to pārtraukt, aizturēt vai kā citādi vadīt. Ejakulācijas neizbēgamības sajūta rodas tajā brīdī, kad sēkla īsi pirms izvadīšanas no ķermeņa uzkrājas urīnizvadkanāla priekšdziedzera daļā. Sievietes orgasmu ārējs kairinātājs spēj pārtraukt, turpretim vīrieša orgasms nav apturams tikmēr, kamēr noplūdusi visa sēkla.

Īsi pirms sēklas noplūšanas dzimumlocekļa galviņa var mainīt krāsu — plankumainais tumšais sārtums var kļūt vēl tumšāks (līdzīgi sievietes mazo kaunuma lūpu krāsas maiņai pirms orgasma).

Pirms sēklas izšļākšanās dzimumlocekļa galā pie urīna izvadkanāla atveres var parādīties šķidruma piliens. Taču tā nav sēkla, bet urīnizvadkanāla sīpoliņu dziedzeru sekrēts. Sēklinieki nedaudz palielinās un paceļas uz augšu. Šajā brīdī dzimumloceklim kļūst arvien grūtāk atgriezties miera stāvoklī bez ejakulācijas.

Seksuālā uzbudinājuma beigu posmā rodas muskuļu kontrakcijas. Tās var būt kā apzinātas, tā neapzinātas un ir atkarīgas no ķermeņa pozas. Vīrietim var rasties plaukstu un pēdu spazmas — retāk, ja vīrietis ir uz sievietes, bet samērā bieži, ja viņš ir guļus uz muguras.

Orgasma norises

Regulāras, ritmiskas urīnizvadkanāla un dzimumlocekļa dziļo muskuļu kontrakcijas neizbēgami noved pie sēklas izšļākšanās un izraisa ārkārtīgi patīkamo orgasma sajūtu. Urīnizvadkanāls visā dzimumlocekļa garumā ritmiski saraujas, ar spēku virzot sēklu uz priekšu. Sākoties ejakulācijai, līdztekus urīnizvadkanāla izdzīšanas kontrakcijām jūtamas arī taisnās zarnas slēdzējmuskuļa kontrakcijas.

Dzimumlocekļa kontrakcijas atgādina maksts kontrakcijas orgasma laikā: pirmās kontrakcijas iestājas ik pēc 0,8 sekundēm, un pēc 3 vai 4 spēcīgām kontrakcijām seko daudz retākas un vājākas kontrakcijas. Vājas un neritmiskas urīnizvadkanāla kontrakcijas dzimumloceklī var turpināties vēl vairākas sekundes, turklāt ar nelielu spiedienu vai pavisam bez spiediena izdalās minimāls sēklas daudzums.

Ja vīrietim vairākas dienas nav bijušas dzimumattiecības, viņam parasti izdalās vairāk sēklas nekā tad, ja viņš ir bijis seksuāli aktīvs. Lielāka sēklas daudzuma izdalīšanās var būt patīkamāka, un, iespējams, tādēļ vīrietim pēc zināma atturības perioda bauda ir daudz lielāka nekā drīz pēc iepriekšējā orgasma. Sievietes gan apgalvo, ka otrais vai trešais orgasms pēc kārtas viņām gandrīz vienmēr sagādā lielāku baudu nekā pirmais.

Orgasms un ejakulācija ir divi dažādi procesi, kas var noritēt gan vienlaikus, gan arī dažādā laikā. Tie pat var rasties neatkarīgi viens no otra. Orgasms ir pēkšņa patīkama sajūta un saspringuma atslābums, kas parasti jūtams dzimumorgānu apvidū un citur ķermenī.

Ejakulācija izpaužas ar sēklas šķidruma izšļākšanos no dzimumlocekļa. Vīrietim seksuāls kairinājums var izraisīt ejakulāciju arī bez orgasma. Daudz retāk, bet tomēr gadās, ka vīrietis izjūt orgasmu bez ejakulācijas. Lielākajai daļai vīriešu, kuri izbauda vairākus orgasmus, sēkla noplūst tikai vienu reizi.

Parasti pēc dzimumakta dzimumloceklis atslābst un kādu brīdi vīrietim nevar rasties atkārtota erekcija, sevišķi tad, ja vīrietis savu dzimumlocekli izvelk no partneres maksts tūlīt pēc ejakulācijas. Pēc tam kad dzimumloceklis atguvis savu normālo lielumu, vīrietis atslābinās un visbiežāk jūtas miegains.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu