Izrādiet rūpes arī tad, ja esat sastrīdējušies!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Ja mēs dzīvotu ideālā pasaule, arī attiecības ar apkārtējiem būtu nevainojamas, mēs varētu izrādīt savas rūpes par partneri un attiecībām katru dienu, un tas sagādātu tikai prieku un gandarījumu.

Reālajā dzīvē attiecībās ar partneri visdrīzāk piedzīvosiet ne vienu vien konfliktu vai nesaskaņu un strīdu karstumā par rūpēm un pieķeršanos aizmirsīsiet.

Tomēr ir ārkārtīgi svarīgi to atcerēties. Tieši grūtos brīžos ir svarīgi likt partnerim just, cik daudz viņš jums nozīmē. Neaizmirstiet par savām jūtām pat strīdu laikā un ļaujiet partnerim sajust, ka mīlat viņu.

Attiecību izpratnei veltīto nodarbību laikā konsultants Pīters Dilards skaidro, ka partneriem jābūt ieinteresētiem vienam otra dzīvē un savstarpējām attiecībām jāvelta gan laiks, gan enerģija.

«Ja nebūsiet gatavi ieguldīt pūles attiecībās ar cilvēkiem, kuri jums ir svarīgi, nebūs arī mīlestības. Rūpēties par otru cilvēku nozīmē ne brīdi neaizmirst par viņa jūtām un saprast viņa vajadzības — arī reizēs, kad izceļas strīdi par to, kas kuram šķiet labs un kas — slikts, ko kurš domā par naudu, laiku vai jebkuru citu jautājumu,» saka Dilards.

«Reizēm ir jāspēj otra cilvēka labā kaut ko arī ziedot, lai gan šo vārdu ar attiecībām parasti nesaista. Tas nozīmē darīt kaut ko tikai tādēļ, lai sagādātu prieku otram,» Dilards stāsta.

«Lai cik grūti arī būtu, neatkāpieties, emocionāli neattālinieties un nepārstājiet rūpēties par attiecībām,» viņš saka. «Ja būsiet inerts un ciets kā akmens, neviens jūs nemīlēs. Atveriet savu sirdi un nebaidieties kļūt ievainojami. Mīlestība rodas brīdī, kad ļaujat otram cilvēkam sajusties īpašam un veltāt viņam sevi visu. Ja strīdas ar apdomu, cilvēki var pat satuvināties. Strīdi tādējādi kļūst par iespēju apzināties attiecību spēku, nevis vājumu.»

Psihologa vērojums:

Ja cilvēki arī konflikta situāciju laikā jūt, ka partnerim savstarpējās attiecības nav vienaldzīgas, viņi par 45% retāk ir nemierā ar tām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu