Masāža sākas ar glāstiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Masāžas laikā gultā prieku un labsajūtu gūst abi — sniedzējs un saņēmējs.

Ļoti vēlams pamasēt ausis un pēdas

Gan auss gliemežnīcā, kas jau pēc savas formas atgādina mazu cilvēciņu — embriju, gan pēdā ir visa ķermeņa aktīvie receptori, ko masējot stimulē visu organismu.
Tāpat, ja nav laika vai spēka pilnai ķermeņa masāžai, pietiek vien ar apkakles, plaukstu un pēdu apmīļošanu, lai ķermenis atslābtu un skrejošās domas aprimtu.

Klasiskajā masāža ir četri pamatpaņēmieni: glāstīšana, berzēšana, mīcīšana un vibrācija. Tos var izmantot arī mīļmasāžā, par kritēriju izvēloties labsajūtu.

Glāsti!

Masāžu vienmēr sāk un beidz ar glāstiem. To izmanto kā pāreju arī starp citiem masāžas elementiem. Glāsta plūstošām, taisnām vai spirālveida, maigām kustībām, lai neveidojas ādas kroka. Vislabāk rokas no ādas neatcelt: tiklīdz viena kustību beidz, otra — sāk.

Mīļmasāžai ar labsajūtu šļakstošiem glāstiem varētu arī pietikt, bet, ja gribas turpināt, nākamais solis ir berzēšana, kas sasilda ādu. Var it kā paēvelēt ar dūrītēm. Var pazāģēt ar plaukstas ārmalām gar mugurkaula abām malām vai virzienā uz sāniem. Var zīmēt sešiniekus gar vienu mugurkaula pusi un devītniekus gar otru. Berzējot uzspiež mazliet spēcīgāk, lai veidojas ādas krociņa.

Pēc berzēšanas āda iesildīta un muskuļi atslābinājušies. Atkal mazliet paglāsta un tad varētu pāriet pie mīcīšanas. Tomēr bez mācīšanās to grūti pareizi izpildīt — parasti saspiež par stipru, tad sāp un rodas zilumi.

Tam, kurš masē, jāatslābinās un jākoncentrējas, lai pieskārienos neizpaustos dienas stress un neradītu zilumus.

Pamīci mani!

Uzvilnīšana ir vienkāršs mīcīšanas paņēmiens, kad ar pirkstiem kā zirneklītis, mazliet uzspiežot, pāriet pār muguru — ādas kroku veļ virzienā no jostas vietas uz pleciem.
Nereti plecu daļu masē, spiežot un ņurcot, kā rāda filmās. Tā var «uzdzīt» asinspiedienu un izraisīt reiboņus un sliktu dūšu, vai pat radīt asinsrites trucējumus.

Pareizāk būtu mierīgi uzlikt rokas uz trapecmuskuļa malas, to pacelt, mirklīti paturēt un nolaist lejā. Tāpat muskuļu pacelšana der arī rokām un kājām. Kustības ir rimtas un mierīgas — tā muskuļi ļoti labi atbrīvojas.

No vibrācijas elementiem mīļmasāžai der pēršana — pirkstus izstiepj kā vēdeklīšus, ar plaukstām viegli pieskaroties ādai, ar pirkstu galiem no tās it kā noslauka sīkus puteklīšus.

Masāžas nobeigumā atkal jāatceras par glāstiem. Tad mīļoto apsedz ar plānu segu un nesteidzina stāstīt par debešķīgajām sajūtām, bet ļauj laiciņu mierīgi pagulēt.

* * *

Sīkāk par mīļmasāžu lasi žurnālā «36,6»!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu