Sieviete un vīrietis pēc dzimumakta

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Lēnajā atplūdu fāzē, vēl arvien izbaudot orgasma radītās izjūtas, lielākā daļa sieviešu ļoti vēlas palikt partnera apskāvienos, viņam cieši piespiesties un saņemt maigus, mierīgus glāstus.

Dažas sievietes pat vēlas palikt guļam ar viņa dzimumlocekli sevī, kaut tas jau kļuvis mīksts.

Pastāv hipotēze, ka seksuālais instinkts ir tik dziļi iesakņojies sievietes dabā, ka viņai piemīt nepārvarama tieksme saglabāt saskaņu ar sava partnera ķermeni arī pēc orgasma un tādējādi paildzināt burvīgos mirkļus, cik vien tas iespējams.

Bet, ja partneris pieceļas, aizsmēķē cigareti vai vienkārši pagriežas uz sāniem un aizmieg, viņa jūtas neievērota un pamesta, un šāda bezvārdu novēršanās liek viņai justies vientuļai. Pēkšņais intereses zudums viņai šķiet vismaz nolaidība, bet varbūt pat bezjūtība.

Vīrieša intereses saglabāšana

Vīrieša parastā fizioloģiskā reakcija uz orgasmu ir miegainība un nogurums, sevišķi tad, ja sekss tiek atstāts uz vakaru, kad viņš jau ir noguris un vēlas gulēt. Tādēļ mīlēšanās pārcelšana uz rīta stundām var sagādāt daudz patīkamāku izskaņu.

Lai vīrietis tūdaļ neaizmigtu, runājiet ar viņu; stāstiet, cik ļoti viņu mīlat un cik viņš ir brīnišķīgs. Nesāciet tikai runāt par rītdienas mājas darbiem vai ko citu tikpat «interesantu»; tas viņu droši iemidzinās.

Un neesiet arī tā, kas tūdaļ pēc dzimumakta steidzas uz vannas istabu, lai nomazgātos. Ja jums jānomazgājas, piedāvājiet kopā nomazgāties dušā.

Pielāgošanās partnerei

Daudzi vīrieši nemaz nenojauš, kā viņu uzvedību uztver sieviete, kura pēc orgasma jūtas pavisam citādi.

Pat tad, ja vīrietis nav spējīgs pārvarēt savu fizioloģisko reakciju uz orgasmu, viņš var un viņam vajag atsaukties uz savas partneres emocionālo stāvokli. Maigs apskāviens un «arlabunakti», buča pirms iemigšanas neprasa sevišķas pūles un pilnīgi maina partneres noskaņojumu. Arī mīlēšanās rīta stundās vai dienā, kad abi partneri ir atpūtušies, var palīdzēt atvairīt miegu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu