Rīgā koncertēs «Metallica»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar «Skonto» futbola stadionā notiks grupas «Metallica» koncerts, aģentūru LETA informēja koncertaģentūras «FBI» preses sekretāre Anda Jansone.

Publiku pirms «Metallica» koncerta iesildīs Amerikas smagā metāla grupa «Down» un Amerikas smagā metāla grupa «Sword».

«Metallica» koncerts Rīgā būs vienīgais grupas koncerts Baltijas valstīs. Grupas uzstāšanos vēros vairāk nekā 30 000 skatītāju, līdz ar to tas kļūs par pēdējo gadu lielāko kādas ārvalstu grupas vai izpildītāja koncertu Latvijā.

«Skonto» kompleksa teritorijā apmeklētāji varēs iekļūt jau no plkst.13. Teritorijā darbosies ēdienu un dzērienu tirdzniecības vietas, bet plkst.17 tiks atvērtas koncerta norises vietas ieejas.

Plkst.19 savu uzstāšanos sāks grupa «Sword», bet plkst.20 uz skatuves kāps grupa «Down». «Metallica» koncerts sāksies īsi pēc plkst.21 un ilgs divas stundas.

Jansone informēja, ka vistuvāk skatuvei atradīsies speciāla fanu zona ierobežotam cilvēku skaitam un tajā varēs iekļūt tie fani, kas stadionā ieradīsies visātrāk. Drošības apsvērumu dēļ futbola laukums šajā vietā būs atdalīts ar norobežojošām barjerām, lai garantētu skatuvei tuvāk esošo cilvēku drošību.

Kopējais pasākuma ilgums paredzēts aptuveni piecas stundas.

Par drošību pasākumā rūpēsies vairāk nekā 250 apsargu. Saistībā ar augsto skaņas līmeni un lielo apmeklētāju skaitu koncerta rīkotāji iesaka uz koncertu neņemt līdzi mazus bērnus.

Koncerta norises vietā būs iespējams iekļūt pa galveno ieeju Melngaiļa ielas pusē un vairākām ieejām Hanzas ielas pusē atkarībā no sektora, kas norādīts uz biļetes, kā arī caur «Skonto» halli.

Stāvvietu biļešu īpašniekiem iekļūšana koncertā plānota pa ieeju no Melngaiļa ielas puses, kā arī pa ieejām Hanzas ielas pusē atkarībā no informācijas, kas norādīta uz biļetes. Papildus varēs izmantot ieejas caur «Skonto» halli.

Grupa «Metallica», kas tika nodibināta 1981.gadā Kalifornijā, šobrīd ir viena no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē. «Metallica» ir izdevusi astoņus studijas albumus - «Kill 'Em All», «Ride the Lightning», «Master of Puppets», «And Justice for All», kā arī «Metallica», kas zināms arī kā «The Black Album», «Load», «ReLoad», «St. Anger», kā arī divus koncertalbumus «Live Shit: Binge & Purg» un «S&M» ar Sanfrancisko Simfonisko orķestri.

Pašlaik grupas biedri Džeimss Hetfīlds, Kirks Hemets, Larss Ulrihs un Roberts Truhiljo strādā pie sava devītā ieraksta, ko plānots izdot šogad.

Kopumā «Metallica» pārdevusi vairāk nekā 100 miljonus albumu kopiju, no kuriem 57 miljonus - ASV. Grupas 1991.gadā izdotais albums «Metallica («The Black Album») tika pārdots 15 miljonos kopiju un pasaulē topos debitēja pirmajā vietā. Grupas ieraksti ir ieguvuši gan zelta, gan platīna diska statusu vairāk nekā 40 valstīs.

Mūzikas kritiķi uzsver, ka tieši grupas albums «Master of Puppets» ir viens no ietekmīgākajiem ierakstiem smagā metāla vēsturē. Tomēr vislielāko fanu pulka papildinājumu «Metallica» ieguva ar «The Black Album» izdošanu, kas uzreiz debitēja žurnāla «Billboard» apkopotā 200 ASV pārdotāko albumu topa pirmajā vietā. Nākamā albuma «Load» muzikālais materiāls atšķīrās no grupas agrīnajiem darbiem, tomēr nezaudējot īpašo «Metallica» rokrakstu.

Grupai «Metallica» visā pasaulē ir miljoniem fanu. To pierāda pilnībā izpārdotās turnejas, turklāt biļetes uz koncertiem tiek izpirktas rekordīsā laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu