Sekss vieno vai sekss šķir?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gerdas Fūrmanes zīm.

Aptuveni 80 procenti sieviešu vismaz kādā dzīves periodā nav izjutušas orgasmu. Tas nav patīkami ne tikai pašai, bet arī partnerim. Šai problēmai var būt dažādi iemesli, kas risināmi ar seksopatologa palīdzību.

«Taču nereti tā liecina par viņas attieksmi pret vīrieti. Ja viņa nespēj izteikt savu neapmierinātību ikdienā, tad dara to intīmajā dzīvē. Taču ieriebšana seksā nesaskaņas pastiprina vēl vairāk,» uzskata Dainis Balodis. Viņa it kā pasaka: vari pūlēties, cik gribi, tu tik un tā nespēsi mani apmierināt. Tas ir pats sāpīgākais, ko partnerim var nodarīt, lai gan viņš to nekad neatzīs. 

«Kādu krāsu intīmajai dzīvei piešķiram, tādu arī dabūjam,» uzsver Dainis Balodis. Kāda viņa paciente esot devusies arī pie citiem seksologiem, sūdzoties, ka esot frigida. Tomēr reiz ieminējusies, ka nemaz tik slikti mīlas brīdī nejūtoties. Taču vīram, ar kuru nesaprotas, nevēloties to atzīt.

«Pēdējā laikā ļoti daudzas pacientes sūdzas, ka apnicis tēlot orgasmu,» stāsta Ināra Roja. «Viņas cieš, nonāk depresijā, baidās, ka vīrs var aiziet pie citas. Taču sieviete vīru mīl un vēlas piedzīvot orgasmu tikai ar viņu. Bieži vien aicinu uz konsultāciju arī partneri. Nereti tieši viņā slēpjas problēma, kuras dēļ sievietei nav īstas labsajūtas. Gadās arī, ka sieviete kļuvusi frigida pēc seksuāliem kontaktiem svingeru klubos, mainot vīriešus, pastāvīgi lietojot vibratoru vai pēc izvarošanas.

Ne vienmēr orgasmu ir iespējams sasniegt, kopīgi atpūšoties SPA centrā vai citādi dažādojot intīmo dzīvi. Ja abiem ir temperamentu, raksturu un priekšstatu nesakritība, var gadīties, ka sieviete vai vīrietis spēj piedzīvot seksuālu baudu tikai ar citu partneri.

Ja ir vēlme saglabāt ģimeni, pāris nešķiras pat pēc sānsoļiem. Taču dažkārt pareizāk ir pateikties otram par visu labo, ko viņš devis, un veidot jaunas attiecības.»

Paretam gadās arī tā, ka pāris ķīvējas vai tikpat kā nesarunājas, bet gultā abiem ir labi. Vai šāda kopdzīve pastāvēs ilgstoši, atkarīgs no abu vajadzībām un vēlmēm — parasti attiecības, kas balstās galvenokārt uz seksu, nav noturīgas.

* * *

Žurnāla konsultante Ināra Roja, medicīnas doktore, Rīgas 1. poliklīnikas neiroloģe, seksoloģe, ģimenes un pāru konsultante, hipnoterapeite

Žurnāla konsultants Dainis Balodis, seksologs, psihoterapeits

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu