Bijušais Putina padomnieks: Krievija zaudējusi karu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kara dēļ Krievija cietusi daudz būtiskākus finanšu, ārpolitiskos un morālos zaudējumus nekā Gruzija, uzskata bijušais Vladimira Putina padomnieks ekonomiskajos jautājumos Andrejs Illarionovs.

Karš ar Gruziju bija «Krievijas «spēka struktūru» ilgstoši gatavota un veiksmīgi īstenota spoža provokācija, gandrīz pilnībā atdarinot «Basajeva karagājienu uz Dagestānu» un Otrā Čečenijas kara sākumu», uzskata Illarionovs.

Tomēr Krievijas vadība nav sasniegusi savu galveno mērķi — Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili gāšanu un režīma maiņu šajā Kaukāza valstī. Gruzijas centieni iestāties NATO kļūs vēl intensīvāki, norāda bijušais Putina padomnieks.

Vēl viens kara rezultāts ir tas, ka starptautiski par agresoru, kas ar savu karaspēku iebrucis citas valsts teritorijā, atzīta Krievija. Savukārt Gruzija starptautiski atzīta par agresijas upuri.

Illarionovs arī uzsvēra, ka Krievija nokļuvusi gandrīz pilnīgā starptautiskā izolācijā. Krievijas intervenci atbalstīja tikai Kuba. «Irāna, Venecuēla, Uzbekistāna, pat Baltkrievija nepateica nevienu vārdu Krievijas atbalstam,» uzsvēra Putina bijušais padomnieks.

Turklāt pasaules ekonomiski spēcīgo valstu astotnieks de facto pārvērties par septītnieku, norāda Illarionovs, kas no 2000. līdz 2005. gadam bija toreizējā prezidenta Putina ekonomisko jautājumu padomnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu