ASV vēstnieks: konflikts Gruzijā mainīs ASV attiecības ar Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Militārais konflikts Gruzijā mainīs ASV attiecības ar Krieviju, tā piektdien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijā teica ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons.

Viņaprāt, gan ASV, gan Eiropā labi saprot, kas ir noticis. «Šāda uzvedība nav pieļaujama 21. gadsimtā,» teica vēstnieks, uzsverot, ka ASV turpinās atbalstīt Gruziju.

Vēstnieks atzina, ka Krievija pēdējos gados ir daudz panākusi gan ekonomiskā, gan politiskā jomā, taču šādi rīkoties nedrīkstēja. Notikušais mainīs attiecības ar Krieviju tuvākos 10–20 gados, piebilda Larsons.

Kā ziņots, trešdien ASV prezidents Džordžs Bušs paziņoja, ka Krievijai ir jāievēro Gruzijas teritoriālā suverenitāte. «Amerikas Savienotās Valstis ir demokrātiski ievēlētās Gruzijas valdības pusē [un] pieprasa, lai Gruzijas suverenitāte un teritoriālā integritāte tiktu ievērota,» Baltajā namā uzstājoties ar paziņojumu, žurnālistiem sacīja Bušs.

Viņš piebilda, ka nosūtījis uz Tbilisi valsts sekretāri Kondolīzu Raisu, lai demonstrētu Vašingtonas atbalstu Gruzijas valdībai. Bušs uzsvēra, ka Maskavai jāievēro dotais vārds un jārīkojas, lai izbeigtu konfliktu ar Gruziju.

Prezidents arī pavēstīja, ka humānās palīdzības kravu nogādāšanai uz Gruziju ASV izmantos kara aviāciju un floti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu