Zatlers: Latvija iestāsies par attiecību pārskatīšanu ar Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm un Poliju starptautiskās organizācijās iestāsies par to, lai pārskatītu pamatprincipus un mehānismus sadarbībai ar Krieviju. To piektdien preses brīfingā žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

«Vecā pieeja vairs nav pieņemama, jo Krievija ir bijusi konfliktā ar savu kaimiņvalsti,» uzsvēra prezidents.

Zatlers atzina, ka karš starp Gruziju un Krieviju ir atklājis Maskavas ekonomiskās intereses. Raksturojot Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības pēc Rīgas paustās nostājas par situāciju Gruzijā, Zatlers norādīja: «Latviju pasargās NATO drošības lietussargs.» Pēc prezidenta teiktā, karš esot pazeminājis Latvijas uzticības līmeni Krievijai, atsviežot to vismaz piecus līdz desmit gadus atpakaļ. «Iekarot uzticību ir ļoti grūti, pazaudēt — ļoti viegli,» teica prezidents.

Tomēr vienlaikus prezidents uzsvēra, ka Latvijai patlaban nav nekāda apdraudējuma un visus iedzīvotājus aizsargā valsts. Savukārt attiecībā uz iepriekš plānoto Zatlera vizīti Maskavā prezidents minēja, ka Krievijas puses ielūgums nav atcelts. Zatlers pauda gatavību doties uz Maskavu, lai izmantotu iespēju runāt ar Krievijas prezidentu gan par Rīgas un Maskavas attiecībām, gan par starptautiskās politikas aktualitātēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu