Saakašvili: mēs nebombardējām Chinvali, es zinu, ko runāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili apgalvo, ka Gruzijas armija nav bombardējusi Dienvidosetijas reģiona galvaspilsētu Chinvali, kā to apgalvo Krievijas valdība.

Intervijā krievu laikrakstam «Kommersant» Saakašvili norāda, ka Gruzijas Gaisa spēki vien bombardējuši Rokski tuneli, lai apstādinātu Krievijas tanku kolonnu, taču Chinvali nav bombardēta.

«Es aizliedzu mūsu militārajiem spēkiem izmantot gaisa aviāciju pret Chinvali, un es to visu pats kontrolēju. Chinvali pilsētu nopostīja Krievijas Gaisa spēki,» uzsver Gruzijas prezidents, piebilstot, ka uz pilsētu tika nomestas tik daudzas bumbas, ka pilsētas vienkārši vairs nav.

Turklāt viņš apgalvo, ka Krievijai gatavošanās iebrukumam aizņēma trīs mēnešus — lai izveidotu infrastruktūru un uzbūvētu militārās bāzes. «Viņi izvēlējās perfektu laiku — olimpiskās spēles. Kamēr pasaules līderi atradās Pekinā — Džordžs Bušs [ASV prezidents] tur pavadīja dažas dienas, kamēr situācija Gruzijā attīstījās, Nikolā Sarkozī [Francijas prezidents] bija tur un pārējie arī. Perfekts laiks!» saka Saakašvili.

Uzbrukumu Dienvidosetijai Saakašvili skaidro ar to, ka Krievija bija gatavojusies «aprīt» Gruziju, kā tā savulaik jau bija izdarījusi. «Tagad mūs neaprīs. Mēs ne tikai saglabāsim savu suverenitāti, bet arī padzīsim Krievijas armiju ārā no Gruzijas — lai ko tas maksātu. Es negrasos piekāpties Vladimira Putina režīmam,» apgalvo Gruzijas līderis.

Viņš arī norāda, ka Krievija varēja būt Gruzijas draugs, taču tagad viņš vairs neņemas prognozēt, cik gadsimtu paies, lai Gruzijas sabiedrība samierinātos ar notikušo. «To neizdzēsīs no Gruzijas cilvēku atmiņas,» viņš uzsver.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu