Medvedevs: Krievijas spēku izvešana no Gruzijas sāksies pirmdien

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs svētdien solījis Eiropas Savienības (ES) prezidētājvalsts Francijas vadītājam Nikolā Sarkozī, ka Krievijas spēku izvešana no Gruzijas sāksies pirmdien ap pusdienlaiku, ziņo Sarkozī birojs.

Francijas prezidents pirms tam pa tālruni brīdināja Medvedevu, ka gadījumā, ja Maskava «ātri un pilnā apmērā» neizpildīs sestdien parakstīto pamiera plānu, tam var būt «nopietna ietekme uz Krievijas un ES attiecībām».

«No rītdienas Krievija sāks izvest savus bruņotos spēkus, kuri konflikta zonā atbalsta Krievijas miera uzturētājus,» pavēstījis Medvedevs.

Kā norādīts Kremļa paziņojumā, puses telefonsarunā spriedušas par pamiera plāna «praktisko īstenošanu».

Kā ziņots, Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili Francijas izstrādāto pamiera vienošanos parakstīja piektdien, bet Medvedevs - tikai sestdien, jo pirms tam Krievija paziņoja, ka negrasās spert nekādus soļus, kamēr nebūs redzējusi Saakašvili parakstu zem šā miera plāna.

Neraugoties uz šo vienošanos, Krievijas spēki Gruzijā joprojām kontrolē lielas teritorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu