Krievijas spēki paliek Gruzijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Neraugoties uz NATO spiedienu un Maskavas paziņojumu, ka Krievija sākusi sava karaspēka izvešanu, Krievijas karavīri un tanki joprojām atrodas Gruzijā, vēstī «Reuters».

Tikai nedaudzas ātrās medicīniskās palīdzības automašīnas un kravas mašīnas ar celtniecības materiāliem pametušas konflikta zonu un devušās un Dienvidosetiju.

Nekas neliecina, ka Krievija izvestu savus spēkus, kuri bija iegājuši dziļi Gruzijas teritorijā un joprojām kontrolē iebraukšanu Gori pilsētā, otrdien paziņoja Gruzija, ziņo aģentūra LETA.

«Par spēku izvešanu neliecina nekas, pilnīgi nekas,» aģentūrai AFP stāstīja Gruzijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Šota Utiašvili.

Pēc viņa teiktā, pagājušajā naktī nav notikusi vērā ņemama Krievijas karspēka vienību pārvietošanās un tās ir palikušas iepriekšējās pozīcijās, arī Gori pilsētā un ap to.

Krievija pirmdien paziņoja, ka tā sākot izvest savus spēkus no Gruzijas, taču Tbilisi apsūdzēja Maskavu, ka tā vilcinās un cenšas iespiesties dziļāk valstī.

Krievu karavīri joprojām neļauj iebraukt Gori pilsētā, kas atrodas tikai 60 kilometru uz rietumiem no Tbilisi. Kontrolpunktā stāv četri krievu tanki, ziņo AFP korespondents. Uz krievu karavīru formas tērpiem ir uzšuve «Miera uzturētājs». Krievu kontrolpunkti nostiprināti ar betona blokiem.

Otrdien bija vērojama intensīva Krievijas spēku pārvietošanās gan uz dienvidiem, gan ziemeļiem. Vairāki Krievijas bruņutransportieri un 12 militārās kravas automašīnas šķērsoja Abhāzijas robežu ziemeļos, ziņoja AFP korespondents no Ruhu ciema. Taču īsi pirms tam caur to pašu kontrolpunktu Gruzijas kontrolētajā teritorijā bija ieradušies trīs citi bruņutransportieri un 30 kravas automašīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu