Kalniete un Šadurskis dodas uz Gruziju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) biedri, Saeimas deputāti Sandra Kalniete un Kārlis Šadurskis otrdien vakarā dodas uz Tbilisi, lai ar savu klātbūtni apliecinātu Latvijas parlamentāriešu atbalstu Gruzijai, iepazītos ar situāciju uz vietas un tiktos ar politiķiem, portālu «Apollo» informēja PS preses sekretāre Dace Balode.

Turpmākajās dienās Kalniete un Šadurskis tiksies ar Gruzijas parlamentāriešiem, ārlietu ministrijas amatpersonām, NVO pārstāvjiem un ASV vēstnieku Gruzijā. Piektdien deputāti arī varētu apmeklēt Gori.

PS biedri jau 12. augustā paziņoja par nodomu doties uz Gruziju. Viņi vienlaikus aicināja turp doties arī citus Eiropas un NATO dalībvalstu parlamentāriešus, lai ar savu klātbūtni atturētu Krieviju no tālākas agresijas Gruzijas teritorijā.

Kalnietes un Šadurska komandējumu pirmdien apstiprināja Saeimas Prezidijs.

Sākotnēji uz Gruziju plānoja doties arī otrs PS līderis, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ģirts Valdis Kristovskis, taču viņam šajās dienās jādodas uz Briseli, lai 20. augustā piedalītos EP Ārlietu komitejas un Drošības un aizsardzības apakškomitejas ārkārtas sēdēs.

Trešdien Kalniete un Šadurskis tiksies ar Gruzijas parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Lašu Žvania un Gruzijas ārlietu ministra vietnieku Georgu Vašadzi. Trešdien plānota tikšanās arī ar vairākiem Gruzijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un tikšanās ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Gruzijā Džonu Teftu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu