Suns nokodis piecas grūsnas dambriežu mātes un trīs teļus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kuldīgas novada Snēpelē klaiņojošs suns iekļuvis aplokos un nokodis piecas grūsnas dambriežu mātes, trīs nedēļu vecus teliņus un vienu vaislas bulli.

Plosās briežu dārzā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse pavēstīja, ka suņa uzbrukums dzīvniekiem konstatēts otrdien. Policija noskaidro suņa īpašnieku, un sākta administratīvā lietvedība.

Suns plosījies uzņēmuma "Jaundzirnavnieki" briežu dārzā līdzās viesu namam "Mazsālijas".

"Jaundzirnavnieku" pilnvarotā pārstāve Gunita Štorha norādīja, ka uzņēmums nodarbojas ar briežu ciltsdarbu veidošanu, taču tagad faktiski ir izpostīts viss cilts ganāmpulks.

Suns nokodis arī dambriežu mammu, kurai bija gaidāmi divi teliņi, un tas ir liels retums,

atzina Štorha.

Suns ir likvidēts

Viņa pastāstīja, ka suns, kurš uzbrucis dzīvniekiem, bija liels jauktenis, kurš, visticamāk, ilgu laiku nav turēts pie pavadas. "Uz suņa kakla nebija nekādu siksnas nospiedumu," sacīja Štorha.

Viņš pamanīts, guļot blakus nokostai briežu mammai. Suns ir likvidēts.

"Briežiem pašlaik ir ļoti grūts laiks – briežu mammas gaida mazuļus un nespēj sevi aizsargāt. Savukārt teliņiem vēl nav izauguši ragi,” klāstīja "Jaundzirnavnieku" pilnvarotā pārstāve.

Vēlas atrast saimnieku

Briežu dārza pārstāvji ir apņēmības pilni atrast suņa saimniekus, taču skeptiski vērtē to, ka izdosies saukt viņus pie atbildības.

"Saimnieki var noliegt, ka tas ir viņu suns, un pierādīt to ir gandrīz neiespējami. Nesakārtotie likumi saistībā ar mājdzīvnieku reģistru ir aktuāla problēma Latvijā.

Ja, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, visiem suņiem būtu identifikācijas čips, jautājums par dzīvnieka saimnieku atbildības pierādīšanu nebūtu aktuāls,"

minēja briežu dārza pārstāve.

Klaiņojošie suņi ir problēma

Viņa atzina, ka par klaiņojošu suņu pastrādātajiem briesmu darbiem zina pastāstīt gandrīz ikviens mednieks. Īpaši nežēlīgi suņu uzbrukumi notikuši pagājušajā ziemā, kad dziļā sniega dēļ meža dzīvnieki nav spējuši no viņiem aizbēgt.

Policija, atkārtoti aicinot suņu turētājus ievērot pienākumus attiecībā pret saviem mīluļiem, norādīja, ka viens no tiem ir nodrošināt tādus dzīvnieka turēšanas apstākļus, lai tas nevarētu apdraudēt nedz cilvēkus, nedz dzīvniekus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu