Ķuzis: mēs atnāksim pakaļ visiem grautiņu dalībniekiem [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Agri vai vēlu policija klauvēs pie katra nekārtību dalībnieka dzīvokļa durvīm, tāpēc prātīgāk būtu pietiekties jau iepriekš, jo tas būtu vainu mīkstinošs apstāklis. To piektdien preses brīfingā teica Rīgas Kriminālpolicijas šefs Ints Ķuzis.

Policijas pārstāvis uzsvēra, ka Latvijā nepastāv kolektīvās atbildības princips, un katru gadījumu izmeklētāji skatīs individuāli. «Sadarbība ar policiju ir vainu mīkstinošs apstākli,» sacīja Ķuzis, norādot, ka agri vai vēlu policija identificēs visas vainīgās personas.

krpinfo@inbox.lv

Pagaidām gan neviens par saviem nodarījumiem policijā nav vērsies, bet ir saņemtas ziņas no trešajām personām.

Pagaidām sākti kriminālprocesi par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, bet arī jautājums par to organizēšanu «ir dienas kārtībā». Tomēr neesot informācijas, ka jau aizturētie nemieru dalībnieki būtu tos arī organizējuši. Policijas pārstāvis arī uzsvēra, ka grautiņus nekādā gadījumā nevar saistīt ar politisku cīņu vai centieniem sasniegt politiskus mērķus. «Šīs darbības [piedalīšanās nekārtībās] ir krimināli sodāmas,» uzsvēra Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks. 

Izmeklēšana tiek veikta arī par pašu policistu, iespējams, pastrādātajām nelikumībām.

«Masu nekārtības ir masu psihoze,» teica Ķuzis, uzsverot, ka nemieru dalībnieki atdarina to, ko dara cilvēks blakus, nevis klausa tam, ko saka pasākuma organizatori. Kriminālpolicijas šefs arī pastāstīja, ka aizturētie nav varējuši jēgpilni paskaidrot, kāpēc piedalījušies grautiņos.

Viņš arī izsvēra, ka «esam ļoti veiksmīgi izgājuši [notikušajiem nemieriem] cauri», jo nav neviens bojāgājušais. «Būtībā ir izsisti logi,» sacīja Ķuzis.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu