Atklāj grupu, kura plānojusi organizēt jaunas nekārtības [precizēta]

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Zeļenkovecs/www.archija.info

(Informācijas avots papildina un precizē ar jaunāko informāciju.) Drošībsargi ir atklājuši cilvēku grupu, kura plānojusi Rīgā organizēt jaunas nekārtības, «LETA video/TV 24» pastāstīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.

Policija šai cilvēku grupai esot nākusi uz pēdām pēc kāda iedzīvotāja ziņojuma, kurš informējis par sabiedriskajā transportā dzirdētu sarunu, kurā tikusi apspriesta nekārtību rīkošana.

«Man ir jāsaka liela pateicība cilvēkam, kurš ziņoja policijai par nejauši dzirdētu sarunu [trolejbusā] starp cilvēkiem, kuri apsprieda iecerētu tikšanos, lai apspriestu grautiņa rīkošanu. Tika norunāta konkrēta tikšanās vieta. Cilvēks par to informēja policiju. Pārbaudot konkrēto vietu, patiešām tika konstatēts tāds kā štābs, grupas pulcēšanās vieta, kur tika plānota nekārtību organizēšana,» pastāstīja ministrs, vēlāk precizējot, ka cilvēki nav aizturēti, bet novērsta iespējamu nekārtību plānošana.

Segliņš sīkāku informāciju par iesaistīto personu skaitu un noziedzīgajām iecerēm nesniedza: «Neko sīkāk nestāstīšu. Es jums nevaru stāstīt. Šeit ir tā robeža starp valsts noslēpumu — kriminālprocesā konstatētie fakti ir valsts noslēpums. Man kā politiķim nav tiesības to stāstīt.»

LETA jau ziņoja, ka 13. janvāra vakarā Doma laukumā notika protesta akcija, kuras laikā tika pieprasīta Saeimas atlaišana. Protesta akcijā piedalījās ap 10 000 cilvēku.

Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi, kuros vairāki simti jauniešu, no kuriem liels skaits bija alkohola reibumā, vairākas stundas demolēja pilsētas centru — tika izsisti logi vairākām ēkām, stipri cieta Saeimas ēka, tika aplaupīts veikals, kurā tiek tirgota AS «Latvijas balzams» produkcija.

Grautiņu laikā Vecrīgā tika aizturēti 106 huligāni, no kuriem vairāki jau ir apcietināti, bet daudzi citi atbrīvoti. Grautiņos Vecrīgā cieta vairāk nekā 50 cilvēki, viens pusaudzis zaudēja aci, bet valsts, pašvaldības un privātajam īpašumam tika nodarīti ievērojami zaudējumi, kas mērāmi desmitos tūkstošos latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu