Lembergs prasa Maizītim kompensāciju par nomelnošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ventspils mērs Aivars Lembergs iesniedzis pretenziju ģenerālprokuroram Jānim Maizītim par nepatiesu un nomelnojošu ziņu izplatīšanu un prasa 25 000 latu morālo kompensāciju, portālu «Apollo» informēja Lembergs.

Lembergs norāda, ka Maizītis, pērnā gada 28. maijā uzstājoties raidījumā «Valsts pirmās personas», paziņoja, ka pret Lembergu jau ir sākti pieci kriminālprocesi un visos šajos kriminālprocesos viņš ir apsūdzēts.

«Sakarā ar to, ka man nav uzrādītas apsūdzības piecos kriminālprocesos, LR ģenerālprokurors publiski ir izplatījis patiesībai neatbilstošas un personu nomelnojošas ziņas, tādējādi maldinot sabiedrību un diskreditējot mani kā cilvēku un politiķi. Man nav zināmi iemesli, apsvērumi un mērķi, kuru dēļ valsts augstā amatpersona ir šādi rīkojusies,» norāda mērs.

Tāpēc viņš pieprasa atsaukt Maizīša teikto, kā arī izmaksāt morālo kompensāciju 25 tūkstošu latu apmērā, kas, pēc Lemberga domām, ir tikai neliela daļa no nodarītā kaitējuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu