Kā rīkoties, ja tu pamet savu puisi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Ar godu šķirties ir tikpat svarīgi kā pareizi sākt jaunas attiecības. Varbūt pat vēl svarīgāk. Daži ieteikumi meitenēm, kā pareizi šķirties.

Neizdomā izsmalcinātus attaisnojumus

Nesaki: «Būsim draugi!» vai «Nedaudz atpūtīsimies viens no otra!» Šie vārdi varbūt šķiet vislabākais attaisnojums, tomēr tie vai nu liks viņam velti cerēt, ka nākotnē kaut kas varētu mainīties, vai arī šķitīs, ka uzņemies aizbildnes lomu. Esi godīga un pārtrauc attiecības pieņemamā veidā. Nesaki, ka vēlies šķirties kādu viņa rakstura iezīmju dēļ, ko viņš nevar mainīt, un ka tu par viņu visu zināji, pirms vēl satikāties (piemēram, «Tu esi par īsu!», «Man nepatīk puiši ar pliku pakausi!»).

Ja vēlies pārtraukt attiecības tāpēc, ka jūti — kaut kas ir sagājis grīstē vai tavas jūtas pret viņu ir mainījušās — tā arī pasaki. Neizdomā smalkus šķiršanās iemeslus, ja tie ir vienkārši. Saki — viņš ir pelnījis būt kopā ar kādu, kas ir viņam kā radīts, un, lai gan jūs līdz šim lieliski pavadījāt laiku, palikt kopā ilgāk nebūtu pareizi.

Ja šķiršanās noris mierīgi, jauks žests (un tu jūti, ka tā vajadzētu rīkoties) ir uzdāvināt puisim fotogrāfiju, kur esat redzami kopā, un uzrakstīt vēstuli vai pastkarti, pieminot dažus jautrus brīžus no kopā pavadītā laika. Varbūt viņam sākumā tas nešķitīs pieņemami, tomēr ar laiku viņš savas domas var mainīt.

Saglabā vēsu pratu

Ja attiecību pārtraukšana nenoris tik gludi, kā tev gribētos, dod puisim nedaudz laika, lai viņš nomierinās. Ja viņš grasījās tevi aicināt pārcelties dzīvot pie sevis, bet tu atraidīji, tad ņem šos apstākļus vērā. Ja viņš sāk uzvesties aizvainojoši, pirms aiziešanas pasaki: «Ļoti žēl, ka tā rīkojies. Tomēr es mūsu kopā pavadīto laiku vienmēr atcerēšos ar prieku.» Varbūt tu tiešām viņu aizskāri, tomēr neesi pelnījusi, ka viņš tevi apvaino vai aizskar fiziski.

Neber viņa brūcēs sāli!

Jūsu attiecību un to pārtraukšanas sīkumus neizpaud vai pastāsti tikai tuvākajiem draugiem. Nekaisi sāli viņa brūcēs un uz jautājumu par šķiršanos neatbildi: «Es viņu pametu.», bet gan: «Mēs kopā jautri pavadījām laiku, bet mūsu attiecībām nebija lemts ilgs mūžs.» Nevienam nav jāzina vairāk!

Nelielies, ja drīz pēc šķiršanās sāc satikties ar citu, un esi iejūtīga —randiņiem atrodi citu vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu