Cieš arī pensionāri — Saeimas deputāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pensiju samazināšana attiecas ne tikai uz «parastajiem» pensionāriem, bet arī uz tiem, kuri piedalījās šā lēmuma pieņemšanā — pensijas vecuma Saeimas deputātiem. Arī viņiem pensijas «apgriezīs» par 70%, vēsta «Latvijas Avīze».

Paši deputāti par šādu lēmumu nav iepriecināti, norādot, ka viņi ar savu darbu ir nopelnījuši, ka tiek izmaksāta pensija.

«Ne no cilvēcības, ne tautsaimniecības viedokļa tas nav pieņemami,» šādi valdības ieceri par 70% samazināt pensijas strādājošajiem pensionāriem komentēja deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK). Līdzīgās domās ir viņa partijas biedrs Juris Dobelis.

«Man nav nekādu morālu tiesību piespiest savus kolēģus, kuri paši ir strādājošie pensionāri, atbalstīt šādu normu,» dumpīgo pensionāru viedokli komentēja «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK frakcijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats. Gan Dobelis, gan Tabūns jau pārsnieguši pensijas vecumu.

Negatīva attieksme pret šo lēmumu ir arī Tautas partijas deputātam Maestro Raimondam Paulam. «Es, tāpat kā vairākums pensionāru, esmu godīgi nopelnījis savu pensiju, un nav pareizi, ka mums tagad jācieš. Turklāt baidos, ka no mums te tagad paņems, bet neaiztiks cilvēkus, kuri dzīvo ar daudz lielākām naudām.» Taču tajā pašā laikā Pauls skumīgi atzina, ka atbalstīs valdību, jo «diemžēl jāievēro tā disciplīna». Tomēr viņš ir pārliecināts, ka uz nākamo Saeimu vairs nekandidēs.

«Kaut kā jau izdzīvošu, bet ir pensionāri, kam tas būs kritiski. Daudziem nāksies izvēlēties, vai strādāt vai tikai saņemt pensiju. Cilvēki vairs legāli nevarēs darīt pat kaut kādus mazus palīgdarbus. Tas ir sasteigts lēmums, kas nākotnē nodarīs vairāk posta nekā labuma,» pieņemtos grozījumus komentēja Vilnis Edvīns Bresis. Viņš līdz šim saņēmis diezgan lielu pensiju, taču tagad būšot jāatvadās no aptuveni 500 latiem.

Saeimas strādājošo pensionāru pulkam nupat pievienojusies arī Ilma Čepāne («Pilsoniskā savienība»), kura tikai šomēnes pirmo reizi paguvusi saņemt savu nopelnīto pensiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu