«Tele2 Baltic Beach Party» nosauc pirmos pašmāju māksliniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dienas gaismā nonācis saraksts ar latviešu grupām, kuras šogad, 24. un 25.jūlijā, krāsos notikumus uz festivāla «Tele2 Baltic Beach Party» lielās skatuves Liepājas pludmalē, informē pasākuma pārstāvis Edgars Džiguns.

Pirmo reizi pludmales festivāla vēsturē, tiek nosaukti arī nacionālie hedlaineri, kurus šogad no visiem latviešu mūziķiem un grupām izvēlējās organizatori, bet nākamajā, jubilejas festivālā, ievēlēs festivāla apmeklētāji. Šogad šajā statusā spēlēs grupas «Dzelzs Vilks» un «Nasty Smile».

Piektdien, ap pulksten 22 uz lielās skatuves kāps kolorītā Latvijas roka brigāde «Dzelzs Vilks» – grupa, kura šobrīd ir viena no pamatīgākajām un daudzkrāsainākajām Latvijas rokmūzikas vērtībām. Viņi lieliski interpretē latviešu tautas mūziku, meistarīgi darbojas teātra mūzikas ārēs, vienlaicīgi ne mirkli nezaudējot savu, ne ar ko nesajaucamo skanējumu. Viņu kontā kopš šā gada maija jau desmit studijas albumi. Viņu pēdējo plati sauc «Dzelzs vilka teātris».

Otra par nacionālajiem hedlaineriem izvēlētā grupa, iespējams, pārsteigs, taču festivāla rīkotāji ir pārliecināti, ka par latviešu «Red Hot Chilli Peppers» dēvētie liepājnieki «Nasty Smile» līdz šim nav pietiekami novērtēti un jau sen pelnījuši nonākt skatuves gaismu pašā centrā. Riebīgie smaidiņi pavisam drīz sola pārsteigt ar jaunu singlu un, kā runā, esot neredzēti tuvu grupas debijas albumam.

Festivālā debitēs dažādi vērtētais, tomēr nenoliedzami talantīgais, mākslinieks un producents, viens no Latvijas hip-hop kultūras pamatlicējiem, Gustavo, kurš šobrīd aktīvi strādā pie sava trešā studijas albuma. Kā producenta līdz šim viņa pamanītākais darbs ir grupas «Prāta Vētra» jaunākā plate «Tur kaut kam ir jābūt».

Pirmo reizi pludmales festivālā spēlēs grupa ar vārdu Latvijas populārās mūzikas vēsturē – «Otra Puse». Pēc teju desmit gadu pauzes, aktīvu darbību atsākusi 2006.gadā, savu jaunāko albumu «Otra Puse» izdeva šogad aprīlī. Tas saucas «Nakts vai Rīts».

Pirmajos septiņos festivālos nebijuši, šogad jau otro reizi pēc kārtas, Liepājas pludmalē ierodas arī ansamblis, kura radīto joprojām neviens nav uzdrošinājies klasificēt, iekļaut kādā noteiktā žanrā. Multifundamentālā roka, mašīnbaļļu popa pārstāvji, grupa «Labvēlīgais Tips», kuri, kā paši apgalvo, spēlē mūziku veciem jauniešiem.

Arī šogad uz festivālu pošas grupa «Tumsa», kura, sadarbojoties ar beatbox vokālo grupu «PER», gatavo īpašu programmu, kuras ietvaros jaunās skaņās vēlreiz dzīvos dziesmas no «Tumsas» paša pirmā albuma «Putni», kas klajā nāca pirms 11 gadiem.

Sestdienas naktī, pēc salūta, kad ritmi kļūs visstraujākie, kad kaislības sasniegs debesis, vēl augstāk un tālāk festivāla apmeklētājus sauks spēcīgās un pārliecinošās balss īpašnieks Ivo Fomins, kurš kopā ar grupu pratīs nospēlēt uz visskanīgākajām roka stīgām.

Iespējams tikpat kolorīti kā 1989.gadā festivālā «Roks par neatkarību», iespējams vēl iespaidīgāk, šogad «Tele2 Baltic Beach Party» lielās skatuves dēļus pa vienam «pārskaitīs», leģendārā un jaudīgā grupa «Linga», kura šogad svinēja 20 pastāvēšanas gadus.

Kā zināms, festivālā «Tele2 Baltic Beach Party» šogad uz vairākām skatuvēm Liepājas pludmalē kāps visdažādākie mūziķi no Latvijas, kā arī astoņām citām valstīm.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu