Populārākais suņu čempionāts aizvadīts (7)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi "Baltijas kausa 2011" ietvaros tika aizvadīts Latvijas ziemas čempionāts kamanu suņu sporta veidos, kas ir jau trešās sacensības sniega apstākļos Latvijā kopumā. Sacīkstes norisinājās profesionāli sagatavotā trasē Kamparkalnā pie Talsiem. Laikapstākļu lutināti, bija sapulcējušies 39 dalībnieki un vairāk nekā 1000 skatītāju, kas vētraini atbalstīja visus dalībniekus gan rīta posmā, gan arī otrajā, kas notika jau tumsā, dalībniekiem startējot ar lukturīšiem.

Nakts posms bija īpaši iespaidīgs, jo trase vijās pa trejdeviņiem pauguriem pāri Kamparkalna pļavām un gandrīz pilnmēness apstākļos (starp citu - bija novērojams fantastisks mēness dārzs jeb halo) dalībnieku lukturus varēja redzēt vairāk nekā 1 km attālumā augšup un lejup braucam pa kalniem. No daudziem skatītājiem bija dzirdams - tas ir iespaidīgāk nekā Holivudas filmās!

Tomēr ne viss bija saistīts ar skaistiem skatiem vien - pati trase bija sarežģīta un izaicinoša. Specific sešu suņu kamanu disciplīnā laurus plūca Raitis Šmits no Latvijas ar savu Sibīrijas haskiju pajūgu.

HappyDog četru suņu kamanu disciplīnā pirmās vietas balvu uz Igauniju aizveda Marīna Kaljula, aiz sevis atstājot Ilzi Dombrovsku no Latvijas un Cezariju Boimu no Lietuvas.

Divu suņu kamanu Open klases kausu Latvijai saglabāja Ģirts Eldmanis un Aļaskas malamuta un Austrālijas aitu suņa trio, bet Nordic klasē vēl vienu uzvaru Igaunijai pievienoja otrreiz startējošā Marīna Kaljula. Otrā un trešā vieta attiecīgi Jānim Kanalepam un Ivetai Preisai-Imakai no Latvijas.

Margots Pētersons
Margots Pētersons Foto: Publicitātes foto

Arī Dinozoo skijoringā (suns velk slēpotāju) kungiem šoreiz dominēja Latvijas pārstāvji. Tā Open klasē uzvaru jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja Gundars Ošmucnieks ar vācu aitu suni. Dažviet kalnu slēpošanai piemērotajos nobraucienos otrais palika Rūdolfs Salputra, bet trešais - lietuvietis Martins Rutkus.

Nordic klasē lielāko stikla kausu par uzvaru saņēma Mārtiņš Kristons, mazākos atvēlot Harijam Kiršbaumam un Olafam Klūdziņam.

Dāmām Nordic klases uzvaras lauri igaunietēm Ullei Āslav-Kāsikai un Stinai Voolai, bet latviešus bez medaļas neatstāja Diāna Kalēja, saņemot bronzu. Open klasē - uzvara Mārai Ošiņai no Latvijas.

Royal Canin minipūlingā (smaguma vilkšana uz ātrumu) suņiem virs 20 kg kategorijā uzvara kurchāram un viņa saimniecei Zanei Čečiņai, sudrabs Maijai Poļakovai ar metisa suni, bet bronza universālajam vācu aitu sunim un Gundaram Ošmucniekam. Suņiem zem 20 kg uzvarēja svarā visvieglākais, bet dvēselē lielākais kamanu suns - bīgls ar saimnieci Mariku Sermuli, otrs lielākais kauss Initai Čīmai un Austrālijas aitu sunim, bet trešā Amanda Giniece un viņas samojeds.

Margots Pētersons
Margots Pētersons Foto: Publicitātes foto

Pati jaunākā skatītāja Keita Nikola (viens ar pusi gadiņš), kas trases malā pavadīja visu dienu, palīdzēja izlozēt starp visiem sacensību dalībniekiem Kickbike sarūpētās kamanas. Turpmākajai sportošanai tās varēs izmantot Raitis Šmits.

Ar šīm sacensībām sniega sezona Baltijā vēl nenoslēdzas - nākamais posms Lietuvā 5. februārī (Kauņa) un 26. februārī Igaunijā (Pērnavā). Arī citiem vēl ir iespēja piedalīties, jo Baltijas kausa ietvaros tiek skaitīti vismaz 2 no 3 rezultātiem.

Vairāk par kamanu suņu sportu varat uzzināt www.sleddog.lv un mājas lapas forumā. Visi, kas apmeklēja šīs sacīkstes, aicināti uz info@sleddog.lv iesūtīt saites uz savām bildēm, ja vēlaties, lai tās izvieto Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas mājas lapā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu