EK: Vācijas piešķirtajai finanšu palīdzībai «Opel» jābūt godīgai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Eiropas Komisija (EK) piektdien brīdināja Vāciju, ka valsts finansiālajai palīdzībai, lai atvieglotu ASV autobūves kompānijas «General Motors Corp.» (GM) Eiropas struktūrvienības «Opel» pārdošanu, nevajadzētu sniegt atbalstu Vācijas rūpnīcām, tajā pašā laikā slēdzot ražotnes citās valstīs.

«Katram lēmumam, jo sevišķi iespējamam valsts varas iestāžu finansiālam atbalstam, ir pilnībā jāatbilst Eiropas Savienības (ES) valsts palīdzības piešķiršanas un iekšējo tirgu noteikumiem,» norādīja EK preses pārstāvis Johanness Laitenbergers.

EK bažījas, ka «Opel» rūpnīcām Vācijā tiks nodrošinātas priekšrocības laikā, kad ražotnēs Beļģijā varētu tikt īstenota plaša restrukturizācija.
Kā ziņots, GM ceturtdien nolēma «Opel» akciju kontrolpaketi pārdot Kanādas auto detaļu ražotāja «Magna» vadītajam konsorcijam.

Vienošanās paredz, ka «Magna», ko atbalsta Krievijas banka «Sberbank», iegādāsies 55% GM Eiropas struktūrvienību «Opel» un «Vauxhall» akciju, savukārt 35% uzņēmuma akciju paliks GM īpašumā.

Atlikušie 10% uzņēmuma akciju nonāks «Opel» darbinieku īpašumā.
Jau iepriekš izskanējusi informācija, ka «Magna» varētu samazināt darbinieku skaitu «Opel» rūpnīcās Beļģijas pilsētā Antverpenē un daļu ražošanas pārcelt no Saragosas Spānijā uz Eizenahu Vācijā.

Laitenbergers pavēstīja, ka jau vairākas ES dalībvalstis ir paudušas satraukumu par gaidāmo darba vietu likvidēšanu pēc «Opel» pārdošanas.

Tādēļ EK pārbaudīs, vai darījuma gaitā nav tikuši pārkāpti kādi ES noteikumi.

Jau ziņots, ka Vācijas valdība, mudinot GM pieņemt «Magna» izteikto piedāvājumu, piedāvāja «Opel» piešķirt aizdevumu 4,5 miljardu eiro (3,16 miljardu latu) apmērā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu