Eltons Džons nevarēs adoptēt ukraiņu puisīti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Kā jau «Apollo» vēstīja, Eltons Džonz izteica vēlēšanos adoptēt vienu gadu un divus mēnešus vecu ukraiņu zēnu, kas inficēts ar HIV un pašlaik dzīvo bērnunamā. Taču, tā kā mūziķis nav precējies un ir pārāk vecs, adoptācija nebūs iespējama, vēsta «[s:27154]».

Ukrainas jaunatnes un sporta ministrs Jurijs Pavļenko teicis «Associated Press», ka gadu starpībai starp vecāku un adoptējamo bērnu jābūt 45 vai mazāk gadiem. Eltonam Džonam patlaban ir 62 gadi.

Vēl viens šķērslis adopcijai — Eltona Džona un Deivida Fērniša kopdzīve Ukrainā netiek uzskatīta par laulību. «Ārzemju pilsoņiem, kas nedzīvo laulībā, nav tiesību adoptēt bērnus,» teicis Pavļenko.

«Likums visiem ir vienāds — gan prezidentam, gan ministram, gan Eltonam Džonam,» piebildis ministrs.

BBC pārstāve Kijevā Gabriela Geithausa šo faktu komentē, sakot, ka šis lēmums varētu būt atkarīgs no politikas. Ukrainā tuvojas vēlēšanas, un adopcija uz ārzemēm ir jūtīga tēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu