Lībane-Šķēle: veiksmei vēlēšanās partijām vajadzīgi spēcīgi līderi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veiksmei priekšvēlēšanu cīņā patlaban partijām vajadzīgi spēcīgi līderi, tomēr arī piedāvājums sabiedrībai patlaban nav mazsvarīgs, atzīst Tautas partijas valdes locekle Kristiāna Lībane-Šķēle.

«Es nedomāju, ka šajā laikā var spoži veikties kādai partijai, kurai nav spēcīga un politiski izteiksmīga līdera,» viņa norādīja intervijā aģentūrai BNS.

Tomēr, vaicāta, vai partiju programmatiskais piedāvājums šoreiz nepazudīs aiz «līderu mugurām», politiķe uzsvēra: priekšvēlēšanu cīņā noteikti svarīgs būs arī piedāvājums, jo sabiedrība patlaban to gaida.

«Es teiktu tā: ja būtu tikai divi līderi, piemēram, [Ainārs] Šlesers un [Andris] Šķēle, tad — jā, tas varētu izvērsties par tādu divkauju, kurā dominē personiskā harisma. Tomēr, tā kā viņi [šādi līderi] ir vismaz trīs un vairāk, es domāju, ka neiztiks bez piedāvājuma. Jo vairāk tāpēc, ka sabiedrība grib šo piedāvājumu dzirdēt,» norādīja Lībane-Šķēle.

Savukārt, runājot par Tautas partijas izredzēm nākamajās Saeimas vēlēšanās, politiķe atzina: tik drosmīga kā partijas biedrs ekspremjers Aigars Kalvītis, kurš Tautas partijas nākamajās vēlēšanās prognozēja 15% atbalsta, viņa nebūšot un «ciparus nesauks». «Kas attiecas uz kampaņas stūrakmeņiem», viņasprāt, tā tomēr būs ekonomiskā situācija, darba apstākļu uzlabošana uzņēmējiem un krīzes seku atvieglošana sociāli viegli ievainojamām grupām, kā arī «potenciālo darba vietu radīšana un cilvēku mudināšana nepadoties, caur reāliem soļiem». Turklāt spēja šajā ziņā piedāvāt ilgtermiņa risinājumus, kas, viņasprāt, arī atšķiršot Tautas partiju no citu partiju piedāvājuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu