«Opel Astra» ieņem godalgotu vietu konkursā «Eiropas gada auto 2010»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Jaunā «Opel Astra» ieguvusi 3. vietu konkursā «Eiropas gada auto 2010» — gadu pēc tam, kad «Opel Insignia» ieguva «Eiropas gada auto 2009» titulu. Pēdējo četru gadu laikā tas ir jau trešais «Opel» modelis, kurš saņem kādu balvu šajā visprestižākajā Eiropas auto konkursā, informē «Opel Southeast Europe» pārstāve Andra Līviņa.

«Jaunā «Astra» atzīta par labāko jauno auto kompaktklases segmentā, kas ir populārākais segments Eiropā un kurā valda visasākā konkurence. Mēs ar to ļoti lepojamies. Tas ir augsts «Opel» komandas novērtējums,» saka Alans Vizers, «Opel» mārketinga un pārdošanas viceprezidents.

«Eiropas gada auto 2009» bija «Opel Insignia». 1985. gadā šo titulu ieguva «Opel Kadett», bet 1987. gadā — «Opel Omega». 2007. gadā godalgotu vietu šajā konkursā ieguva «Opel Corsa».

Konkursa «Eiropas gada auto» žūrijas sastāvā bija 59 pieredzējuši auto žurnālisti no 23 Eiropas valstīm. Šogad konkursā piedalījās 33 dalībnieki. Žūrija vērtēja automašīnu dizainu, komfortu, drošību, ekonomiskumu, gaitas īpašības, veiktspēju, funkcionalitāti, atbilstību vides aizsardzības prasībām, šoferu apmierinātību un cenu. Īpaši svarīgi konkursa kritēriji bija tehniskās inovācijas, kā arī cenas un vērtības attiecības — jomas, kurās «Opel» ir spēcīgas pozīcijas.

Jaunā «Opel Astra», kura tika prezentēta Frankfurtes auto izstādē septembrī, turpina «Insignia» iesākto, demonstrējot «Opel» filozofiju: apvienot vācu precizitāti un skulpturālu dizainu. Tā pirmoreiz kompaktklases segmentā piedāvā tādas inovatīvas tehnoloģijas kā adaptīvos priekšējos lukturus un «Opel Eye» kameru sistēmu.

Latvijā «Opel Astra» pasūtījumu pieņemšana ir jau sākusies; pirmās automašīnas ir ceļā pie «Opel» dīleriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu