Rozentālei emocionāli smags Brīvības ielas aktīvistu apmeklējums

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Veselības ministre Baiba Rozentāle (Tautas partija) pēc emocionāli smaga Brīvības ielas aktīvistu apmeklējuma otrdien aicināja valdību risināt bezdarba problēmu.

Kolēģi valdībā Rozentāles aicinājumu ar sajūsmu gan neuztvēra, norādot, ka tā ir valsts prioritāte un jau darbojas programmas bezdarbnieku nodarbināšanai.

«Es tikos ar šiem cilvēkiem, neko daudz nestāstīšu, taču šis jautājums valdībā nav lemts.. Jautājums ir, kad mēs šo jautājumu skatīsim un kā to risināsim,» teica Rozentāle sēdes noslēgumā.

Savukārt par nodarbinātību atbildīgais labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) skaidroja, ka pašiem cilvēkiem ir jāvēršas pašvaldībā, lai mēģinātu kopīgi rast risinājumu, un arī pašvaldībām ir aktīvi jāiesaistās šīs problēmas risināšanā.

Vēlāk Rozentāle aģentūrai BNS atzina, ka viesošanās tā dēvētajā Brīvības ielas komūnā bijusi emocionāli smaga un, viņasprāt, valdības vadītāja un ministru pienākums ir komunicēt ar sabiedrību. «Kļūda ir tā, ka uzreiz jau vajadzēja iziet aprunāties ar [badastreika pieteicēju Gintu] Gaiķēnu,» uzsvēra ministre.

Viņa piekrita, ka atbildīgie ministri dara savu darbu, taču par nodarbinātības jautājumu ir nepieciešama atsevišķa diskusija valdībā.

Rozentāle aktīvistiem sniegusi dažādus padomus, kā nepasliktināt veselības stāvokli, bet aktīvisti viņu pacienājuši ar ingvera tēju.

Jau vēstīts, ka iepretim valdības ēkas pagājušajā pirmdienā, 30.novembrī, badastreiku pieteica Gints Gaiķēns, kurš turpat uzslēja arī telti un līdz šim nav savu posteni pametis. Patlaban Gaiķēnam pievienojušies vēl desmit cilvēku deviņās teltīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu