«Lattelecom» aicina «Viasat» nemaldināt sabiedrību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

«Lattelecom» aicina satelīttelevīzijas operatoru «Viasat» nemaldināt iedzīvotājus par ciparu televīzijas (TV) ieviešanu un nebiedēt ar «bezmaksas televīzijas beigām», portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāve Līga Bite.

«Tā absolūti nav taisnība, un visi, kas apgalvo pretējo, vienkārši maldina iedzīvotājus. Pašlaik Latvijā notiek pāreja no analogās uz ciparu TV apraidi, un tas nozīmē, ka tiem skatītājiem, kas patlaban ar istabas vai jumta antenām skatās analogo televīziju, jāiegādājas televizora palīgierīce — dekoders, lai turpinātu to darīt. Tas ir vienreizējs ieguldījums, un pēc tam arī turpmāk bezmaksas kanāli būs skatāmi pilnīgi par velti,» uzsver «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Patlaban bezmaksas kanāla statusu ir apliecinājuši ne tikai abi sabiedriskās televīzijas kanāli — LTV1 un LTV7, bet arī komerctelevīzija LNT, vienojoties ar «Lattelecom» par kanāla apraidi ciparformātā un iekļaujot to virszemes televīzijas bezmaksas pakā. Plānots, ka Rīgas reģionā šīs televīzijas pilnībā uz ciparu apraidi pāries jau 1. martā, bet visā Latvijā vasaras sākumā.

Par precīziem analogās apraides pārtraukšanas termiņiem šajās dienās lems Nacionālā radio un televīzijas padome.

Gabriloviča norāda, ka valsts pāreju uz TV ciparu apraidi savu pakalpojumu reklamēšanai pašlaik aktīvi izmanto gan kabeļu, gan satelītoperatori, kas acīmredzami saskata apdraudējumu savam biznesam, jo līdz ar virszemes TV ieviešanu iedzīvotājiem lauku rajonos beidzot būs izvēles iespēja un lētāka alternatīva, kā skatīties arī ārzemju kanālus.

Gabriloviča gan norāda, ka starp kabeļu un satelītoperatoru piedāvājumiem un virszemes TV ir būtiska atšķirība — pēc analogās apraides pārtraukšanas vienīgi «Lattelecom» virszemes TV nodrošinās iespēju skatīties bezmaksas TV kanālus. «Nedz satelīttelevīzijas operatori, tostarp «Viasat», nedz kabeļtelevīzijas operatori nepiedāvā atsevišķas bezmaksas pakas — visi to pakalpojumi ir tikai par maksu, un es aicinu iedzīvotājus saprast šo atšķirību,» Gabriloviča norāda.

Viņa arī pauda izbrīnu par «Viasat» izplatīto pētījumu saistībā ar virszemes TV ieviešanu un iedzīvotāju informētību. «Ir nedaudz neparasti, ka TV industrijas uzņēmums velta resursus socioloģiskiem pētījumiem par citas kompānijas veiktām aktivitātēm. Acīmredzot «Viasat» mērķis ar šādiem pētījumiem un paziņojumiem ir vēlme piesaistīt uzmanību saviem pakalpojumiem, taču es aicinātu «Viasat» nespekulēt ar informāciju un neizmantot šo pārejas procesu un iedzīvotāju nezināšanu savās biznesa interesēs,» aicina Gabriloviča.

Vienlaikus «Lattelecom» pauž gandarīju, ka iedzīvotāju informētība par Latvijas pāreju uz virszemes ciparu apraidi pieaug ar katru dienu — «Lattelecom» oktobrī veiktais iedzīvotāju informētības pētījums par virszemes televīziju liecina, ka nezinātāju loks kopš jūnija sarucis par 9% — no 40% uz 31%, bet 21% iedzīvotāju jau pašlaik uzskata sevi par informētiem. Saskaņā ar «Viasat» pasūtīto pētījumu 14% aptaujas dalībnieku viedoklis par ciparu virszemes televīziju un tās ieviešanu ir pozitīvs, kas pēc četru mēnešu darbības periodā ir ļoti labs rādītājs.

www.lattelecom.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu