Maizītis ceturtdien paziņos, vai atkārtoti kandidēs uz ģenerālprokurora amatu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašreizējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis ceturtdien paziņos, vai atkārtoti kandidēs uz ģenerālprokurora amatu.

Prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks aģentūrai BNS teica, ka Maizītis plašsaziņas līdzekļiem darīs zināmu, vai būtu gatavs kandidēt uz ģenerālprokurora amatu atkārtoti, ja viņu uzaicinās šo amatu ieņemt Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Līdz šim Maizītis intervijās izvairīgi atbildēja, vai būtu gatavs atkārtoti kandidēt uz šo amatu, līdz decembra sākumā paziņoja, ka pilnīgi droši to, vai kandidēs, pateikšot līdz 10.janvārim.

Arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pagaidām par ģenerālprokurora amata kandidātu virzīšanu nevēlas runāt. Pērn oktobrī viņš pavēstīja, ka jaunā ģenerālprokurora amata kandidāta izvēli uzskata par priekšlaicīgu, bet Maizīti kā kandidātu pagaidām nevērtē, jo Maizītim vēl esot jāstrādā.

Bičkovičs iepriekš intervijā aģentūrai BNS sacīja, ka jautājumam par kandidātu virzīšanu, izvēles kritērijiem un konkrētām aprisēm viņš plāno pievērsties pavasarī.

Ģenerālprokuroru pēc AT priekšsēdētāja priekšlikuma amatā apstiprina Saeima uz pieciem gadiem. Maizītis patlaban amatā strādā otro pilnvaru termiņu. Pirmo reizi amatam viņš izvirzīts 2000.gadam maijā, otro reizi - 2005.gada martā. Toreiz jau krietnu laiku pirms šā termiņa sākās politiskās spekulācijas par Maizīša atkārtotu virzīšanu.

Maizītim amata termiņš beidzas šogad maijā. Likumā pašlaik nav noteikts ierobežojums ģenerālprokurora amatu personai ieņemt vairākus termiņus pēc kārtas.

Atbalstu Maizīša atkārtotai apstiprināšanai jau paudusi premjera Valda Dombrovska pārstāvētā partija «Jaunais laiks». Citu partiju pārstāvji pagaidām par šo jautājumu izvairās runāt un skaidru atbalstu Maizīša kandidatūrai nepauž, kaut arī nav to noraidījuši.

Sertificēts astrologs un numerologs Kristaps Baņķis iepriekš aģentūrai BNS norādīja, ka ģenerālprokurora Jāņa Maizīša iekšējā balss atzīst, ka ir jāmaina sava līdzšinējā darbība, taču līdz pat pēdējam brīdim nebūs skaidrības par viņa pārvēlēšanu. «Pašlaik un vēl ilgi ap Jāņa Maizīša pārvēlēšanu konkrētība nav gaidāma. Un, visticamāk, tās nebūs līdz pat pēdējam brīdim. Plāni tiks grozīti, mainīti un pārmainīti,» uzsvēra astrologs.

Tomēr numeroloģiskās un astroloģiskās likumsakarības liecina, ka Maizītis ir ģenerālprokurora amata cienīgs un pašlaik - nestabilajā laika posmā līdz jūnijam - nebūtu prātīgi radikāli mainīt sistēmu ar jauniem kadriem. Tomēr astrologs saredz, ka ir «pienācis liels brīdis viņam pašam personīgajā dzīvē kaut ko mainīt».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu