Sorokins tik pielādē un šauj. Vai Arnasons ir «kastrēts»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem Rīgas «Dinamo» komandā portāla «Apollo» vērtējumā atzīti Oļegs Sorokins, Roberts Petrovickis un Jānis Sprukts.

Pagājušajā nedēļā «Dinamo» hokejisti aizvadīja četras spēles pret KHL topa komandām, kurās izcīnīja trīs uzvaras pamatlaikā un piedzīvoja vienu zaudējumu, izcīnot deviņus no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, kas ļāva pakāpties uz kāroto astoto vietu Rietumu konferencē. Pirmdien savā laukumā ar 3:2 tika pieveikta Magņitogorskas «Metallurg» komanda, bet trešdien ar 3:2 apspēlēts Maskavas «Spartak». Piektdien izbraukumā «rīdzinieki» dramatiskā mačā ar 5:4 uzvarēja Maskavas «Dinamo», bet svētdien Sanktpēterburgā piedzīvoja sakāvi ar 1:8 pret vietējo SKA.

Pozitīvi:

Nedēļas pirmās zvaigznes godu šoreiz atdodam 36 gadus vecajam aizsargam Sorokinam, kurš četrās spēlēs guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Sorokins, kurš līdz trešdienas mačam šajā sezonā bija guvis tikai vienus vārtus, iemeta uzvaras golu pret «Spartak», bet pēc divām dienām guva ceturtos vārtus spēlē pret Maskavas «Dinamo».

Šosezon «piruetes meistars» 41 mačā guvis trīs vārtus un izdarījis deviņas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir +5. Turklāt šajā sezonā Oļega loma komandā ir pieaugusi, jo pērn vidēji mačā laukumā tika pavadīts par divām minūtēm mazāk, bet 29 mačos vārti netika gūti un tika sakrātas sešas rezultatīvas piespēles. Sorokins ir trešais rezultatīvākais komandas aizsargs, atpaliekot tikai no maiņas partnera Sanda Ozoliņa (5+12) un Gunta Galviņa (7+8).

Par otro nedēļas zvaigzni atzīstam vēl vienu «Dinamo» veterānu Petrovicki, kurš guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, taču viņa lietderības koeficients bija negatīvs -4. Slovāku uzbrucējs atklāja spēles rezultātu mačā pret «Spartak», bet piektdien Maskavā realizēja izgājienu viens pret vienu un panāca izlīdzinājumu 3:3.

Petrovickim ripas pārvaldīšanas tehnikā «iekabina» tikai Aleksandrs Ņiživijs, 26 spēlēs viņš ir guvis astoņus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles, bet liederības koeficients viņam ir neitrāls.

Tikmēr nedēļas trešās zvaigznes godu atdodam Spruktam, kurš guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatību piespēli, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. «Lielais Jānis» spēlē pret «Metallurg» panāca 2:0 «rīdzinieku» labā, bet svētdien guva vienīgos vārtus mačā pret SKA.

Sprukts, kuram sestdien paliks 28 gadi, 44 spēlēs šajā sezonā ir guvis desmit vārtus un izdarījis 17 rezultatīvas piespēles (otrs rezultatīvākais komandā), bet viņa lietderības koeficients ir +2. Lai gan par Jāni mēdz pajokot, ka viņš no desmit iespējām 11 gadījumos nevis metīs pa vārtiem, bet centīsies atdot piespēli partnerim, savu darbu viņš dara vienlīdz labi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kur no uzbrucējiem ir lielākais palīgs.

Pie pozitīvā aizvadītajā nedēļā jāpiemin arī Mārtiņa Karsuma debija un pirmie vārti jaunajā komandā, Miķeļa Rēdliha uzvaras metiens Maskavā un Mārtiņa Cipuļa uzvaras gols pret «Magņitku». Bet par centību varētu uzteikt Lauri Dārziņu, kurš gan pret «Metallurg», gan «Spartak» izdarīja pa septiņiem metieniem, bet vienīgos vārtus guva piektdien pret Maskavas «Dinamo», kad kopumā pa vārtiem uzmeta «tikai» trīs reizes.

Negatīvi:

Aizpagājušajā nedēļā «Dinamo» atbrīvojās no amerikāņu aizsarga Lī Sveta, un domājams, ka reti kuram būtu iebildumi, ja viņa pēdās sekotu arī Tailers Arnasons, taču žēl, ka viņam tādā gadījumā nāktos izmaksāt kompensāciju, kas vairs nebūtu izdevīgi klubam. Paspējis izspēlēties dažādos virknējumos trešdienas mačam pret «Spartak» viņš beidzot tika «atsēdināts atpūtā». Jau statistika vien neatbilst leģionāra statusam - 21 mačā gūti trīs vārti un atdotas sešas rezultatīvas piespēles. Bet vēl vairāk kaitina tas, ka «apaļvaidzītis» laukumā izskatās pēc labi paēduša un kastrēta runča, kuram jau sen zudusi interese par pelēm.

Ne pārāk sekmīgi «Dinamo» rindās savu iespēju apliecināties izmantoja 21 gadu vecais aizsargs Oskars Cibuļskis. Lai gan Jūliuss Šuplers šākumā viņam uzticējās, tomēr Cibuļskis acīmredzot treneri nedaudz pievīla, jo spēles laiks samazinājās ar katru nākamo maču, līdz svētdien pēc Krišjāņa Rēdliha atgriešanās ierindā Oskars vairs netika pieteikts mačam arī kā septītais aizsargs.

Pirmdien pret «Metallurg» otrās trešdaļas pēdējā minūtē Cibuļskis ļāva sevi apspēlēt Staņislavam Čistovam, kurš samazināja rezultāta starpību līdz 3:2. Bet piektdien Maskavā bija laukumā divos gadījumos, kad mājinieki guva trīs ātros vārtus. Taču atšķirībā no Arnasona Oskars ir gandrīz desmit gadus jaunāks, turklāt «mūsējais», tādēļ atliek tikai novēlēt turpināt strādāt un nākamajā reizē apliecināt sevi citā kvalitātē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu