Glābējsilītē atstātais Kristians, visticamāk, paliks audžuģimenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ziemassvētkos «Baby box» atstātajam puisēnam Kristianam (tādu vārdiņu viņam devis Bērnu slimnīcas personāls, taču vecāki to drīkstēs mainīt pēc adopcijas procesa) klājas labi — viņam ir gādīgi audžuvecāki un mazais, visticamāk, paliks pie viņiem, portālam «Apollo» pastāstīja sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani» pārstāve Laura Zvirbule.

Šobrīd gan mazais cilvēciņš atrodas pirmsadopcijas aprūpē, kura ilgst pusgadu. Sešu mēnešu laikā tiek vērtēti audžuvecāki un tas, vai ģimene spēs sniegt puikam visu nepieciešamo — mīlestību, atbalstu un audzināšanu. Pusgada laikā bērna bioloģiskie vecāki vēl drīkst pieteikties bāriņtiesā, taču viņiem būtu jākārto daudz formalitāšu, tostarp jāveic DNS analīzes, kā arī jāpierāda bāriņtiesas pārstāvjiem un psihologiem, ka viņi tiešām spētu rūpēties par savu atvasi, kura atstāta glābējsilītē.

Zvirbule «Apollo» sacīja, ka gadījumā, ja mazuļa bioloģiskā māte tomēr pieteiktos, visdrīzāk lielākas iespējas tomēr būtu audžuvecākiem. Pēc tam, kad būs noslēdzies pirmsadopcijas periods un puisēna audžuvecāki kļūs par vecākiem, viņa bioloģiskajiem vecākiem vairs nebūs iespēju mainīt situāciju.

Mazā Kristiana audžuvecāki esot jauna, skaista ģimene, kas jau ilgu laiku vēlējusies adoptēt zīdainīti, slimnīcas personāla vārdus atstāsta Zvirbule un piebilst, ka jaunie vecāki adopcijas rindā gaidījuši jau aptuveni pusgadu.

Mazā cilvēka bioloģiskie vecāki nav pieteikušies. «Visticamāk viņi arī nepieteiksies,» sacīja Zvirbule un piebilda, ka, ja mazā cilvēka bioloģiskā māte būtu vēlējusies viņu atgūt, tas, visticamāk, būtu darīts jau dažas dienas pēc atstāšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu