JL valdībā aicinās LPP/LC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partija «Jaunais laiks» (JL) izsaka nožēlu par Tautas partijas pieņemto lēmumu atteikties no piecu ministriju, tai skaitā tik būtiskās veselības nozares, turpmākas vadības pašu izteikto ultimātu dēļ, portālam «Apollo» paziņoja JL pārstāve Laila Timrota.

«Ar šo rīcību Tautas partija pierādījusi, ka tai četru, ne četrdesmit četru punktu valsts glābšanai gluži vienkārši nav. Tas ir bijis tikai iegansts, turklāt, nemākulīgs, lai valdību pamestu,» norāda JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.
 
JL uzskata, ka, šādi rīkojoties, Tautas partija pievīlusi savus vēlētājus un aizmirsusi par pirms gada sabiedrībai doto solījumu par apņemšanos strādāt ārkārtas režīmā līdz pat nākamās Saeimas vēlēšanām. Premjera partija uzsver, ka valdība joprojām ir rīcībspējīga un turpinās strādāt mazākumā. Jau tuvākajā laikā JL uzsāks sarunas par opozīcijas atbalstu Dombrovska vadītajai valdībai.

JL nolēmusi aicināt uz sarunām opozīcijā esošo partiju LPP/LC, raksta LETA, atsaucoties uz Āboltiņas teikto.

Viņa arī informēja, ka, visticamāk, vakantajos ministru amatos tiks aicināti jauni kandidāti, nevis viņu pienākumi uzticēti jau esošajiem ministriem. «Mēs labprāt LPP/LC aicinātu valdībā,» sacīja Āboltiņa.

Šī nav ne pirmā, ne pēdējā reize Latvijas vēsturē, kad valstī strādā mazākumvaldība. Tomēr ir neizprotami un bezatbildīgi, ka Tautas partija izvēlējusies valdību pamest valstij tik grūtā un atbildīgā brīdī. Situācija nenoliedzami ir nopietna, tomēr gribu atgādināt, ka Dombrovska valdība savu darbu uzsāka smagos, kā daudziem šķita - pat bezcerīgos apstākļos, un šī gada laikā ir pieņēmusi daudzus ārkārtīgi smagus, valstiski atbildīgus lēmumus, ir uzlabojusies valsts ekonomiskā situācija un starptautiskie reitingi, kas ir pierādījums gan līdzšinējai, gan turpmākai premjera un valdības rīcībspējai, norāda Āboltiņa.

«Pēdējās nedēļas darbs koalīcijā ir bijis ļoti sasprings. Mums ir žēl, ka Tautas partija pieņēmusi šādu lēmumu, taču tas neietekmēs turpmāko valdības darbu, jo mums ir jāpilda vēlētājiem dotie solījumi. Situācija valstī šobrīd ir tāda, ka destruktīva un populistiska rīcība var ļoti negatīvi ietekmēt valsts likteni. Mēs to nevaram atļauties. Tautas partijas rīcību varu vērtēt tikai kā apzinātu mēģinājumu iedzīt strupceļā visu valsti,» norāda Āboltiņa. 

Āboltiņa arī uzsver, ka viens no būtiskākajiem uztraukumiem ir Latvijas tēls starptautiskajā vidē, un kā šis signāls atsauksies uz Latvijas reitingiem finanšu tirgū, jo īpaši tādēļ, ka tieši pēdējā laikā Latvijas pozīcijas ir stabilizējušās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu