«airBaltic» zaudējumi atcelto reisu dēļ - miljons latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«airBaltic» līdz šim ir atcēlis 750 lidojumus un tas ir skāris 40 000 pasažieru, šodien preses konferencē paziņoja «airBaltic» prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Aviokompānijas aptuvenie zaudējumi ir viens miljons latu.

Fliks arī uzsvēra, ka kompensāciju no valsts neprasīs, bet vēlētos atbildīgāku eirokontroles rīcību.

Kā ziņots, 20.aprīļa rītā lidostā «Rīga» pakāpeniski atgriezās dzīvība. Lielākā daļa reisu rīta pusē bija atcelta, bet pēcpusdienas reisiem uz tablo bija rakstīts - «Informācija sekos». Šorīt plkst.9.15 ar 25 minūšu kavēšanos jau izlidojis reiss uz Kijevu.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja lidostas «Rīga» preses sekretārs Mārtiņš Langrāts, parasti lidostas mājaslapu aplūko 1,7 miljoni apmeklētāju mēnesī, taču vulkāna izvirduma izraisīto gaisa satiksmes problēmu dēļ interese par notikumiem lidostā ir strauji palielinājusies, un mājaslapas apmeklētāju skaits sasniedzis 800 000 līdz 900 000 dienā.

Aviokompānija «airBaltic» paziņojusi, ka šodien, 20.aprīlī, veiks 13 lidojumus uz Barselonu, Stambulu, Amsterdamu, Nicu, Atēnām, Kijevu, Maskavu, Romu, Viļņu, Kaļiņingradu, Stokholmu un Oslo. Savukārt «Ryanair» lidojumus plānojusi atsākt trešdien.

Jau ziņots, ka 15.aprīlī Īslandē izvirda vulkāns Eijafjadlajegidla, kas paralizēja Eiropas aviosatiksmi un radīja sabiedrības bažas par pelnu kaitīgo ietekmi uz vidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu