No lidostas «Rīga» populārākajos maršrutos lidojumi netiks atsākti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Neskatoties uz to, ka otrdien Eiropā beidzot tika atjaunota gaisa satiksme, aviokompānijas un pasažierus piemeklē jaunas problēmas. Reisi būtiski kavējas, bet vulkāniskie pelni dažviet vēl liedz lidot.

Arī trešdien no starptautiskās lidostas «Rīga» lidojumi uz populārākajiem maršrutiem Skandināvijā un Lielbritānijā vulkānu pelnu dēļ, visticamāk, netiks atsākti, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Vienlaikus viņš atzina, ka starptautiskā lidosta «Rīga» lidojumiem ir atvērta un nav pazīmju, ka varētu to slēgt.

Lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts skaidroja, ka lidostā joprojām cilvēku nav daudz, jo populārākajos maršrutos - uz Lielbritāniju, Vāciju - joprojām lidot nevar. Reisi ir atsākti uz Dienvideiropas valstīm, piemēram, Turciju, Grieķiju, kā arī Krieviju un NVS valstīm.

«Pat tad, ja šodien Īslandes vulkānā sāktos liels izvirdums, šodien tas situāciju Latvijas gaisa telpā nemainītu. Vērojot mākoņu pārvietošanās dinamiku, prognozes liecinot, ka, vulkānam paliekot mierīgam, rīt pelnu mākonis Latvijas gaisa telpu būs pilnībā pametis,» skaidroja Čerņonoks.

Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» trešdienas rītā atklāja, ka Eirokontroles dators tik strauji nespēj atjaunot informāciju par lidojumiem, tādēļ reisi būtiski kavējas.

Vienlaikus dažviet Eiropas gaisa telpā joprojām pastāv aizliegtās vietas. «Vulkāniskie pelni joprojām gaisā ir. Ir zonas, kur nedrīks veikt lidojumus,» – tā aģentūras pārstāvis.

Viņš arī noraidīja kritiku, ka gaisa telpa bijusi aizvērta pārlieku ilgi. «Nebija tādu datu, lai atvērtu gaisa telpu.»

Lidostas «Rīga» mājas lapā atrodamā informācija liecina, ka joprojām vairāki reisi trešdienas pirmajā pusē ir atcelti. Kopumā trešdien atcelti 23 ienākošie reisi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu