Uzņēmēja stāsts: kas notika pēc ielidošanas vulkānisko pelnu mākonī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pirmdien Igaunijas uzņēmējs Tomass Uibo no Tallinas uz Zviedriju izbrauca ar privāto lidmašīnu, taču pelnu mākoņa dēļ viņam nācās atgriezties, vēstī «Postimees».

Jautāts, kā viņš saprata, ka ir iebraucis Īslandes vulkānisko pelnu mākonī, viņš norādīja: «Tas notika negaidīti. Pēkšņi gaiss apkārt sāka spīdēt un laistīties. Saule bija ļoti spoža un tās staros laistījās kaut kādas daļiņas».

«Sākumā es samazināju augstumu, lai saprastu, kāda situācija ir nedaudz zemāk. Gaiss it kā kļuva tīrāks, bet pēc tam atkal parādījās pelni. Es sapratu, ka pelni ir izkliedēti un vienas veselas pelnu kārtas nemaz nav. Tā kā lidojums notika virs atklātas jūras, nolēmu neiekulties vēl lielākās problēmās,» teica Tomass.

Jautāts, kādēļ viņš vispār izlēmis lidot šādos apstākļos, uzņēmējs sacīja: «Lidojumi ar vizuālo navigāciju ar virszemes orientieriem nebija pilnībā aizliegti. Precīza informācija par to, ka pelnu mākonis atrodas tik zemu, nebija pieejama. Neesam pārkāpuši noteikumus».

Uz jautājumu, kā viņš attiecas pret to, ka valdība sākumā noteikusi tik stingrus lidojumu ierobežojumus, uzņēmējs sacīja, ka «aviācijā nav tāda jēdziena «mēģināsim vai centīsimies» - par to nevar būt ne runas. Ja nav konkrētu pierādījumu, ka kaut kas ir bīstami vai nē, tad drīzāk jāizlemj par labu aizliegumiem un ierobežojumiem».

«Internetā dažos komentāros nikni cilvēki raksta: «Nu un tad? Lidosim!» Tāda attieksme nedrīkst būt, ja runa ir par aviāciju,» uzsvēra Uibo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu