«kim?» muzeju nakts programma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 15. maijā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekts «kim?» aicina apmeklēt Muzeju nakts programmu, kuras ietvaros – no 19.00 sestdienas vakarā līdz pat 2.00 svētdienas rītā – būs ko redzēt, piedzīvot un izbaudīt ne tikai kim? mītnes trijos stāvos, bet arī «kim?» pagalmā un citur Spīķeros. «kim?» atrodas Spīķeros, Maskavas ielā 12/1.

Muzeju nakts ir arī «kim?» programmas nr. 11 atklāšanas nakts, līdz ar to FK un VKN galerijās visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties divu izstāžu – mākslinieces Evelīnas Deičmanes izstādes «Lielais nemiers» un fotogrāfu Ivetas Vaivodes un Aleksandra Gronska izstādes «Terminus» – atklāšanā. Savukārt tiem, kuri nepaguva apskatīt amerikāņu mākslinieka, elektroniskās mākslas pioniera Paula DeMarinisa godalgoto instalāciju «Ziņnesis» programmas nr. 10 ietvaros, sestdienas naktī būs iespēja atgūt iekavēto.

Savukārt 3. stāvā visi ir aicināti iepazīties ar «kim?» un Nīderlandes Laikmetīgās mākslas centra Heden rezidenta, jaunā un daudzsološā nīderlandiešu mākslinieka Basa de Būera (Bas de Boer, 1978) darbiem. Visas nakts garumā 3. stāvā tiks demonstrēta video kolāža, kurās vienviet sakopotas Basa instalāciju, video eksperimentu un dažādās citās tehnikās izpildītu darbu dokumentācijas no 2000. gada līdz šodienai. Basa darbi, reiz izveidoti un eksponēti publiskai apskatei, vienmēr tiek dokumentēti video formātā un kompilēti ar autora iepriekšējo darbu video liecībām. Tādējādi mākslinieka daiļrade tiek sintezēta pastāvīgi mainīgā organismā, kļūstot par nebeidzamas video kolāžas sastāvdaļu.

«kim?» pagalmā scenogrāfs Rūdolfs Bekičs, modes mākslinieku tandēms  Mareunrol’s (Marīte Mastiņa un Rolands Pēterkops), mākslinieks Kaspars Groševs un gaismu mākslinieks Krišjānis Strazdīts būs padarījuši «apdzīvojam» spīķeri, kurā reiz atradīsies «kim?» jaunā mājvieta. Vēl pirms celtniecības darbu sākuma projekta «Eden» autori spīķeri būs pārvērtuši par savdabīgu «viesnīcu». Taču kā tieši «Eden» darbosies, ikvienam būs jānoskaidro pašam, ierodoties, reģistrējoties un izrakstoties...

Lai atmiņas par Muzeju naktī piedzīvoto būtu ne tikai garīgas, bet arī materiālas, pagalmā līdzās «Eden» būs ierīkots pop-up veikals, kurā pirmo reizi būs iespējams iegādāties dažādus «kim?» suvenīrus un kura idejas autori ir Rīgas Ekonomikas augstskolas kursa «Biznesa reaktors» studenti. Savukārt gan muzikālu, gan gastronomisku veldzi piedāvās baudīt «Meta-kafe».

Muzeju naktī piedalās ne tikai kim?, bet teju viss Spīķeru kvartāls, tādēļ noteikti ir vērts ielūkoties gan Dirty Deal Cafe, kur ar īpašu bērniem veltītu programmu savas nakts atrakcijas sāksies jau 15:00, gan Leļļu mākslas muzeja jaunajās telpās, gan Spīķeru koncertzālē, kur būs iespēja piedzīvot Voldemāra Johansona skaņas instalāciju «Opus 20».

Lasiet vairāk: «kim.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu