Pēc piecu stundu NDP sēdes nolemj veidot komisiju KNAB vērtēšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdē nolemts lūgt premjeru Valdi Dombrovski (JL) izveidot starpinstitūciju komisiju ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja Arvīda Kalniņa vadībā, kas izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) notiekošo, informē prezidenta Preses dienestā.

Rīgas pilī sēde ilga gandrīz piecas stundas, kurā tika iztaujāta KNAB vadība - biroja priekšnieks Normunds Vilnītis un abi viņa vietnieki - Juta Strīķe un Alvis Vilks, ziņo LETA.

Pēc sēdes Vilnītis sarunā ar žurnālistiem par sanāksmē runāto bija skops, vien sacīja, ka drīzumā ir sagaidāms NDP sēdes lēmums, kuru paziņošot Valsts prezidenta kanceleja.

Nekādus komentārus ne Vilnītis, ne viņa vietnieki saistībā ar šodien sēdes laikā runāto žurnālistiem nesniedza.

Komisijas darbā varētu iesaistīt Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvjus, Nacionālās drošības padomes sekretāru, Satversmes aizsardzības biroja direktoru, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru, Tieslietu ministrijas valsts sekretāru un Drošības policijas priekšnieku.

Starpinstitūciju komisijas uzdevums būs izvērtēt KNAB struktūras modeļa efektivitāti biroja funkciju optimizēšanai un darbības uzlabošanai attiecībā uz veidojamo reģionālā principa sasaisti ar funkcionālajiem blokiem, kā arī sagatavot struktūras modeļa ieteikumus.

Komisijas vērtējums izskatīšanai Nacionālās drošības padomē būs jāiesniedz līdz 1. septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu