Līgatnes lāčus turpina pieradināt pie pagaidu būriem (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Līgatnes lāči Mikus un Puika jūtas labi, un pašlaik turpinās to pieradināšana pie būriem, kuros tos plānots pārvietot uz dzīvnieku patversmi «Mežavairogi» Ķekavas novadā, aģentūrai BNS pastāstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Kristīne Barševska.

«Teritorija, kurā lāči atrodas, ir norobežota no apmeklētājiem, lāči uzvedas adekvāti, un rit to pieradināšana pie būriem,» teica Barševska un piebilda, ka sīkāka informācija par lāču pārvietošanu būšot nedēļas vidū.

Jau vēstīts, ka 22.aprīlī no iežogojuma izbēga Līgatnes lācene Made, kura pēc divu dienu bēguļošanas tika nošauta drošības apsvērumu dēļ, jo viņa nedevās rokās un nebija atvilināma atpakaļ uz voljeru, bet pēc tam vēlmi nokļūt brīvībā izrādīja arī divi citi Līgatnes lāči ‒ Mikus un Puika.

Patlaban ir izlemts par labu viņu pārvietošanai uz pagaidu mājvietu, līdz tiek nostiprināts nožogojums.

Līgatnes dabas takas izveidojis privāts nodibinājums «Gaujas Nacionālā parka fonds». Nesen tas aicināja cilvēkus ziedot jauna lāču voljera celšanai ‒ tāds nepieciešams lācenei Ilzītei.

Patlaban ir iecerēts, ka Ilzītei būs jauns voljers, bet Mikus un Puika pēc kāda laka atgriezīsies pašreizējā Ilzītes nožogojumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu