Plaude-Rēlingere iesniedz maksātnespējas pieteikumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Uzņēmēja Ieva Plaude-Rēlingere Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegusi savu maksātnespējas procesa pieteikumu un piektdien tiesa ierosinājusi lietu, liecina Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

Saskaņā ar aģentūras «LETA» informāciju, Plaude-Rēlingere ir uzņēmumu «Kolonna» dibinātāja un akcionāre. AS «Holding Kolonna» grupā ietilpstošie uzņēmumi 2009.finanšu gadā strādājuši ar 105 miljonu eiro (73,5 miljonu latu) apgrozījumu.

Holdinga «Kolonna» uzņēmumi Latvijas tirgū darbojas kopš 1991.gada, to darbības virzieni ir parfimērijas, kosmētikas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, ar šīm nozarēm saistīto pakalpojumu sniegšana, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšana un ar to saistīto pakalpojumu sniegšana.

Holdingā «Kolonna» ietilpst 21 uzņēmums, kas kopumā nodrošina 971 darba vietu Latvijā.

Jau ziņots, ka fiziskas personas maksātnespēju piektdien pieteicis arī pazīstamais uzņēmējs un sabiedriskās ēdināšanas tīkla «Lido» īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Ieva Plaude-Rēlingere portālam «Apollo» norādīja, ka viņas maksātnespējas pieteikumam ir divi iemesli. Pirmkārt, netraucēt «Kolonna» uzņēmumu grupas ikdienas darbu, un, otrkārt, viņas personīgie galvojumi saistībām, kas laika gaitā sniegti pavisam septiņām komercbankām.

Plaude-Rēlingere skaidroja, ka sestdien «Parex banka» nebrīdinot arestēja privātos kontus un privāto mantu, kā arī «Parex bankas» prezidents Kristofers Gviljamss personīgi liecināja tiesā, ka uzņēmēja slēpjas un nav atrodama Latvijā.

«Biju izbrīnīta, jo vēl 15. septembrī tikos ar Kristoferu Gviljamsa kungu, lai pārrunātu  savu privāto garantiju jautājumu, un vienojāmies par nākamās tikšanās laiku pēc dažām nedēļām. Aicinātu viņu vienkārši man piezvanīt, ja rodas sajūta, ka neesmu pieejama,» viņa sacīja.

«Privātās maksātnespējas procesa uzsākšana ir «Parex bankas» attieksmes izraisīts piespiedu solis, vērsts uz to, lai ne tikai atjaunotu manu maksātspēju, bet arī nodrošinātu visiem kreditoriem vienādas tiesības, kuras PAREX banka šobrīd cenšas apiet,” uzsver Plaude-Rēlingere.

2008. gada 1. decembrī «Parex banka» iesaldēja «Kolonna» grupas naudas līdzekļus 3,6 miljonu eiro apmērā. 2010. gada 23. martā publiskā tiesas procesā banka, kurai bija 90% lemšanas tiesību šajā situācijā, nobalsoja par «Kolonna» grupai piederošās «Fribad» kosmētikas fabrikas pārdošanu par 7,3 miljoniem eiro, atsakot Plaudes-Rēlingeres vadītās vācu investoru grupas piedāvājumam, kura vērtība bija 9 miljoni eiro.

Plaude portālam arī norādīja, ka «Kolonna» pieder lielam akcionāru skaitam, tādēļ maksātnespējas pieteikumam un ar to saistītajiem procesiem tiešas ietekmes uz «Kolonnas» darbu nebūs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu