Vienīgais risinājums bija Madi nošaut (113)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā kā svētdien izbēgušo Līgatnes lāceni Madi nevarēja iemidzināt, vienīgais risinājums bija to nošaut, piektdien intervijā LTV raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Jānis Strautnieks.

Viņš atzina, ka dzīvnieku turēšana nebrīvē meža apstākļos ir ļoti specifiska lieta, un Latvijā šeit nav pieredzes.

«Šādā situācijā, kad lācis atrodas vairāk kā 10 metru attālumā no cilvēka, kurš var iemidzināt, tas ir vienīgais risinājums,» sacīja Strautnieks, atbildot uz jautājumu, vai vienīgā iespēja bija Madi nošaut.

Viņš atzina, ka viens risinājums līdzīgām situācijām no nebrīves izbēgušu zvēru atvilināšanai varētu būt attiecīgu profesionāļu apmācība.

«Ņemot vērā, ka Latvijā arvien vairāk ienāk savvaļas lāči no Igaunijas, tur populācija paliek lielāka, arī palielinās tie riski, ka arī savvaļas lācis var nonākt kontaktā ar cilvēku, un šeit zooloģisko dārzu turētājiem būtu jāapvieno spēki pašiem un jāizveido šāds te - varētu teikt aizsardzības dienests vai pāris cilvēki profesionāļi,» sacīja Strautnieks.

Jau vēstīts, ka lācenei Madei izdevās nokļūt brīvībā no sava nožogojuma Līgatnes dabas takās svētdien vakarā. Pēc ilgiem meklējumiem un pūliņiem pielabināt lāceni kļuva skaidrs, ka viņa tik viegli nedosies rokā. Tā kā zvērs bija kļuvis agresīvs un viņu nebija iespējams iemidzināt, Līgatnes novada iedzīvotāju drošības dēļ lācene otrdienas vakarā tika nošauta.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu