Bērziņš aicina uz Mades likvidēšanu raudzīties reāli (102)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš lūdz cilvēkus uz lācenes Mades likvidēšanu skatīties reāli un objektīvi, šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja prezidents.

Prezidents minēja, ka no sirds jūt līdzi Līgatnes dabas taku ilggadējai zvērkopei Velgai Vītolai, un solīja viņu apciemot, lai apspriestu, kā nākotnē rīkoties un risināt šādas situācijas. «Mums jāatmet emocijas un jāskatās reāli un uz priekšu, kā nodrošināt miermīlīgu līdzās sadzīvošanu citreiz, lai cilvēki neciestu un lācis paliktu dzīvs,» sacīja Bērziņš.

Valsts pirmā persona uzsvēra: ja lācene būtu nodarījusi ko ļaunu cilvēkam, situācija arī būtu traģiska un zvērkopei Vītolai sirdsapziņas pārmetumi būtu vēl lielāki. Bērziņš norādīja, ka ir jādomā, kā praktiski rīkoties šādās situācijās, jo lāči Latvijas teritorijā nereti ieklīst arī no Igaunijas un mīl pacilāt lauku sētu bišu stropus un «pabiedēt» vietējos iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka, lai arī Līgatnes dabas taku darbinieki bija atraduši lāceni Madi, viņa turpināja staigāt pa mežu un nekāda pielabināšana un ieēdināšana nelīdzēja lāceni nogādātu atpakaļ voljerā, tādēļ pēc pieaicināto speciālistu atzinuma, ka iemidzināšana nelīdzēs, jo viņas rīcība var radīt lielāku apdraudējumu apkārtējiem Līgatnes iedzīvotājiem, vakar, 24.aprīlī, tika pieņemts lēmums Madi likvidēt.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu