Ķirsons cer saglabāt «Lido» impēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Piesakot savu maksātnespēju, uzņēmējs Gunārs Ķirsons cer saglabāt «Lido» impēriju, raksta žurnāls «Otkritij Gorod».

«Es speciāli gāju uz personisko bankrotu, lai mani piecus gadus liktu mierā,» intervijā žurnālam atzīst Ķirsons. «Saskaņā ar jauno likumu, kas stājās spēkā 1.novembrī, pusgada laikā ir jāpārdod visi īpašumi un ar visiem jānorēķinās. Bet es paspēju noformēt visu saskaņā ar likuma «Par maksātnespēju» veco redakciju. Man šo piecu gadu pilnīgi pietiks, lai atrastu savas kļūdas, veiktu restrukturizāciju un atvērtu jaunus uzņēmumus.»

Uzņēmējs uzskata, ka atbildībā par kļūdām biznesā ar viņu jādalās bankai un valstij. «Tagad es vēlos mierīgi noslēgt līgumu ar banku un risināt sarunas pienācīgā līmenī,» akcentē Ķirsons. «Taču atbildība jāuzņemas arī kredītiestādei. Ne jau es viens vainīgs situācijā, kādā esmu nokļuvis. Lūk, arī sadalīsim atbildību: es, banka un valsts.»

Kā norāda Ķirsons, publiski izskanējis, ka viņa kredītsaistības ir 25 miljoni latu, tajā pašā laikā viena paša Krasta ielas «Lido» kompleksa vērtība esot 30 miljoni latu. Tomēr pārdot šo kompleksu Ķirsons nevēloties.

Žurnāls «Otkritij Gorod» raksta, ka, neskatoties uz personīgajām finanšu problēmām, Ķirsons nav pārtraucis labdarības aktivitātes un palīdz ar ēdienu trūkumcietējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu