Romanovu dzimtas saraksti izsola par 400 000 ASV dolāru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

[s:36398] Krievijas Romanovu dzimtas vēstules, telegrammas un fotogrāfijas Ženēvā notikušajā izsolē pārdotas par 393 000 ASV dolāru (206 700 latu), pavēstīja izsoļu nama «Hotel des Ventes» pārstāvji.

Kolekcija tika sadalīta 45 lotēs, daudzas no kurām krietni pārsniedza ekspertu prognozes. Tā, piemēram, 20 telegrammas, ko sūtīja imperators Nikolajs II un imperatore Marija Fjodorovna un kuras sākotnēji tika novērtētas uz 306 dolāriem, pārdotas par 27 000. Kopumā izsolē tika piedāvātas aptuveni 400 telegrammas, 200 pastkartes, 150 fotogrāfijas un ap tūkstoš vēstulēm.

Lielāko vēstuļu kolekcijas daļu veidoja sarakste starp Nikolaja II bērniem un viņu šveiciešu skolotāju Ferdinandu Tormejeru. Ilgus gadus vēstules glabājās Šveicē, Tormejera mājas bēniņos, līdz tās atklāja viņa mantinieki.

Kā norādījis izsoļu nama direktors Bernārs Pigē, izsoles rezultāts apliecina, ka interese par Romanovu dzimtu joprojām ir dzīva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu