«Parex banka» vēršas prokuratūrā saistībā ar Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «Parex banka» vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu iesniegt protestu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru tika pasludināta «Kolonna» grupas dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres maksātnespēja, portālu «Apollo» informēja bankas Komunikāciju un mārketinga vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

Banka uzskata, ka lietas izskatīšanā pieļauti būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.

Ozoliņa-Tumanovska norāda, ka tiesa nav vērtējusi «Parex bankas» iesniegtos pierādījumus par Plaudes-Rēlingeres «apzinātām un ļaunprātīgām darbībām», kas izraisīja maksātnespēju.

Pēdējo trīs gadu laikā pirms maksātnespējas ierosināšanas Plaude-Rēlingere veikusi virkni darījumu ar saistītām personām, būtiski pasliktinot savu mantisko stāvokli, norāda bankas pārstāve.

Tāpat banka uzskata, ka darījumi veikti ar nolūku izvairīties no saistību izpildes un tie būtiski aizskāruši Plaudes-Rēlingeres kreditoru intereses. «Kolonnas» grupas dibinātāja esot sniegusi arī nepatiesu informāciju par viņas mantu.

Piemēram, bankas rīcībā esot informācija par Plaudei-Rēlingerei piederošiem būtiskiem aktīviem, kurus viņa mantas pārdošanas un kreditoru apmierināšanas plānā nav uzrādījusi kā sev piederošus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu