Dombrovskis atklāj, kur tiks veikta papildus budžeta konsolidācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/Leta

Papildus nepieciešamā valsts budžeta konsolidācija pārsvarā tiks veikta izdevumu pozīcijās, šodien Latvijas Radio 1 raidījumā «Krustpunkti» sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers gan izvairījās sniegt plašāku redzējumu par iespējamajiem samazinājumu virzieniem, vairākkārt uzsverot, ka sākotnēji būšot jāiepazīstas ar finanšu ministra vadītās darba grupas piedāvājumiem, kuri koalīcijas padomē varētu tikt iesniegti mēneša beigās vai arī februāra sākumā.

Tikai pēc atkārtoti uzdotiem jautājumiem par Dombrovska kā valdības vadītāja redzējumu, viņš atzina, ka plānotais samazinājums būšot pārsvarā izdevumu daļā, vienlaikus arī norādot, ka valdība patlaban strādājot visos virzienos un neesot nevienas jomas, uz ko iespējamie samazinājumi varētu attiekties.

Kā ziņots, starptautiskie aizdevēji pēc valdības sagatavotā valsts budžeta projekta izvērtēšanas uzskata, ka Latvijai ir jāveic papildu konsolidācijas pasākumi par 50 miljoniem latu.

Patlaban pie budžeta konsolidācijas notiek darbs divos virzienos - valdība turpina sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas apmēru un finanšu ministra vadītā darba grupa strādā pie konsolidācijas plāna izstrādes.

Vilka vadītā darba grupa tika izveidota Koalīcijas sadarbības padomes uzdevumā, lai sagatavotu priekšlikumus 2011.gadā realizējamajiem rīcības virzieniem gan reformu jomā, gan par iespējamiem konsolidācijas pasākumiem šajā un 2012.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu